Hirdetés

Megszűnik az aktuális Mac Pro európai forgalmazása

Az Apple igen régen frissítette komolyabban a Mac Pro nevű terméket. A jelenleg kapható modell még mindig 2010-es alapokra épül, ami időnként apróbb ráncfelvarrásokat kap. Az almás cég már megígérte, hogy az idei évre tervezett frissítés tényleg nagy változásokat hoz, de addig is a Mac Pro forgalmazása Európában akadályokba fog ütközni.

Az Európai Unió március első napján lépteti életbe az IEC 60950-1-es szabályozás SE, azaz második kiadását, ami a forgalmazott termékek minőségére az eddiginél szigorúbb követelményeket ír elő. Az aktuális Mac Pro a digitális portok védelme és a hűtőventilátorok biztonsága szempontjából nem teljesíti ezeket, így az Európai Unió megtiltja a termék forgalmazást a tagországokon belül.

Az Apple a szabályozás változását tudomásul vette, így február 18-ig vesznek fel rendeléseket a termékre, amelyeket még március 1-je előtt leszállítanak az európai kereskedőkhöz. Fontos adalék, hogy a boltok eladhatják a március előtt beszerzett Mac Pro gépeket, de az Apple az új szabályozás bevezetése után utánpótlással már nem szolgálhat.

A hírek szerint az új generációs Mac Pro már megfelel majd a szigorúbb követelményeknek is, így ezt a terméket forgalmazhatja majd az Apple az Európai Unió tagországain belül is. Arról azonban nincs adat, hogy ez radikálisan átdolgozott, profiknak szánt asztali Mac mikor jelenik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés