Hirdetés

Megérkeztek a kétmagos Xeonok

Az Intel tegnap bejelentette első kétmagos, Hyper-Threading technológiával ellátott Xeon processzorait a belépőszintű kétprocesszoros szerverekhez. „Az első kétmagos szerverplatformok megjelenése felgyorsítja az Intel többmagos szerverekre való áttérésre történő törekvését, így az informatikai vezetők és IT menedzserek az innovatív technológiák segítségével alakíthatják és növelhetik üzleteiket” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Kirk Skaugen, az Intel Server Platforms Group igazgatója.

Az új kétmagos Intel Xeon processzorokon alapuló szerverplatformok a tegnapi naptól kaphatóak, míg a Paxville kódnevű kétmagos Intel Xeon processzorok 7000-es sorozata többprocesszoros szerverekhez várhatóan 60 napon belül lesz elérhető. A következő hónapokban az említett két platformra épülő szerverek és munkaállomások világszerte piacra kerülnek olyan gyártóktól, mint az Asus, Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys és a Winpro infotech.

A bejelentéssel egy időben piacra kerülő, 2,8 GHz-es órajelű, 2 x 2 MB másodszintű gyorsítótárat alkalmazó példány mellett a hamarosan érkező, többprocesszoros szerverekben használható kétmagos Intel Xeon 7000-es sorozat több órajel-változatban jelenik meg a piacon, maximális sebessége eléri a 3 GHz-et. A processzorok 800 MHz-es rendszerbuszt használnak, illetve egy új lapkakészlet is készült hozzájuk; a korábbi E8500 mellett az Intel útjára bocsátotta az E8501 típusjelzést viselő chipsetet. Ezek a szerver platformok elsősorban középrétegű vállalati alkalmazásokat célozzák meg, mint például adatbázisok, pénzügyi szolgáltatások vagy ellátásilánc-menedzsment.

Az Intel még három szerverplatformot kíván bevezetni, ezzel teljessé téve belépőszintű kétmagos szerver- és munkaállomás-portfólióját. Ennek megfelelően az idei év egy későbbi szakaszában az Intel piacra dobja kétmagos Intel Itanium processzorait, 2006 első felében pedig a vállalat tervei szerint útnak indítja kétmagos Intel Xeon processzor platformját, és elérhetővé teszi kétmagos Intel Xeon processzorait, melyeket alacsony energiafelhasználású rendszerekhez terveztek. Ezen rendszerek mindegyikét jelenleg tesztelésre szállítják az ügyfeleknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés