Hirdetés

Fullos lett az EVGA AMD platformra való belépője

Az amerikai vállalat nem aprózta el a dolgot, ugyanis egy minden földi jóval felszerelt, X570 vezérlőhídra épülő, DARK szériás alaplappal indítja a műsort.

A leginkább videokártyáiról és alaplapjairól ismert EVGA elszakította az Intelhez kötött láncait, és végre megkörnyékezte az AMD felségvizeit, ráadásul nem is akármivel; bemutatkozik az X570 DARK névre keresztelt deszka.


[+]

A 17 fázisos VRM-mel, 100 százalékig szilárdtest kondenzátorokkal és tripla BIOS-szal ellátott, E-ATX-es konstrukció 50 százalékkal megnövelt aranytartalmú Socket AM4 foglalatát és két, 64 GB-nyi DDR4-4800-as memóriát fogadó DIMM slotját 90 fokban elforgatták, és tízrétegű nyomtatott áramköri lapján egy x4-es PCI Express 4.0 sín állomásozik a két, fémmel megerősített, x16-os bátyja alatt. Háttértárolóink számára 8 SATA port, plusz két PCI Express 4.0-s, valamint SATA módot egyaránt támogató M.2 aljzat áll rendelkezésre, és az utóbbiak egy termetes, "DARK" feliratot viselő bordázat alá költöztek.


[+]

Az inteles hálózati szekcióba két 2,5 gigabites Ethernet csatoló és egy integrált Wi-Fi 6/Bluetooth 5.2 modul került, míg a hangkeltés feladatát egy SV3H615 fejhallgató erősítővel megtoldott, nyolccsatornás Realtek ALC1220-as hangkodekre bízták.


[+]

Az újdonságon megtalálható minden, ami az extrém tuninghoz szükségeltetik; van itt multifunkciós POST kijelző, fedélzeti hőmérséklet és feszültség monitorozás Probe-It konnektorral, dedikált Clear CMOS, power, reset és a BIOS nullázása nélkül az utolsó stabil beállításokat inicializáló SafeBoot gomb, a processzor szorzóját a lehető legalacsonyabb értéken zároló Slow Mode kapcsoló, PCI Express sávokat tiltó és BIOS-t választó kapcsoló, illetve központi egység nélküli BIOS flashelés. Ventilátorainkat nyolc tüskesor várja (két 3 A pumpa, két CPU PWM és négy négytűs PWM/DC), de az elmaradhatatlan ARGB és RGB headerek ugyancsak tiszteletüket teszik.


[+]

Az I/O panel felhozatala szintúgy kellemes, hiszen egy PS/2 kombóport, a fent említett CMOS reset és két RJ-45 csatlakozó, két antenna interfész, négy USB 3.2 Gen2 Type-A és egy USB 3.2 Gen2 Type-C kapu, öt 3,5 mm-es jack és egy optikai hangkimenet található rajta.


[+]

A 3 éves garanciával értékesített álomlap dobozára (nettó) 690 dolláros árcédulát ragasztottak, és a megvásárolható darabszámot háztartásonként egyre korlátozták.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés