Hirdetés

Rástartol a Ryzenekre az EVGA

A vállalat Socket AM4 foglalattal rendelkező tuningalaplappal készül, így nyitva az AMD felé.

Az EVGA azon kevés gyártók közé tartozik, akik hűek az elveikhez, így csak az Intel, illetve az NVIDIA termékekre építettek a PC-s CPU-k, illetve GPU-k piacán. Az Intel ugyanakkor az utóbbi években nem teljesít túl jól az asztali szegmensen belül, aminek következtében egyre több játékos veszi az irányt az Ryzenek felé, különösen a Zen 3 maggal rendelkező modellek piacra dobása óta. Ez nyilván probléma az EVGA-nak, hiszen az AMD irányába lépdelők igényeit nem elégítik ki, ráadásul kezdenek lemaradni a tuningeredmények tekintetében is, ugyanis az Intelhez kötött tuningcsapatuk nem igazán tud mit kezdeni az ASUS, az MSI, a Gigabyte, vagy más gyártók, akár 16-magos Ryzenekkel megtámogatott eredményeivel.

Márpedig a tuning nagyon fontos az EVGA számára, hiszen konkrét marketingtevékenység épül arra, hogy az alaplapjaik elhozzák a legjobb helyezéseket, folyamatosan döntik a rekordokat, csak erre manapság már nincs esélyük kellően erős processzor hiányában.


(forrás: Vince "K|ngp|n" Lucido Facebook) [+]

Ezt a problémát fogja kezelni az az alaplap, amelyről Vince "K|ngp|n" Lucido közölt egy képet a Facebook oldalán. A terméknek ugyan csak a hátoldala látszik, de azért sok dolgot lehet rajta látni. Valószínűleg X570S vezérlőt használ és Socket AM4-es foglalattal rendelkezik, amelybe az újabb Ryzenek tökéletesen illenek. A DARK már jelzi a termékcsaládot, továbbá látszódnak a különböző csatolók is, így a két DIMM, illetve a két x16-os PCI Express interfész – utóbbi persze egyszerre nem használható az összes bekötött sávval. Az I/O kimenetek tekintetében kivehető két Ethernet, két 20 Gbps-os USB 3.2 Gen2, valamint a Wi-Fi antennák bekötései, ami sejtet egy Wi-Fi modult az alaplapon.

Azt még nem tudni, hogy az EVGA AMD-s alaplapja mikor érkezik, de a két DIMM csatolóból, illetve a hátoldal alapján erőteljesnek tűnő tápellátásból látszik, hogy abszolút tuningra készült. Ezzel lesz esélye a cégnek versenyezni a tuningrekordokért, és itt merül fel egy lényeges kérdés. Lesz-e több AMD-s alaplapja a vállalatnak? Ez egyrészt lehetséges, hiszen alaplapot ugyanúgy tudnak AMD-s platformokra is tervezni, mint intelesekre, de az sem kizárt, hogy csak egy olyan termékre van szükségük, amivel elérhetők a Ryzenek, így újra meghódíthatnak pár rekordot, amit aztán a marketingben lobogtathatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés