Hirdetés

Megérkezett a VIA EPIA MII alaplap

A VIA Technologies ma jelentette be EPIA MII elnevezésű új Mini-ITX alaplapját. Az apró, számos integrált megoldást tartalmazó lapon a hagyományos EPIA-s funkciók mellett CardBus és CompactFlash csatlakozók is találhatók.

A 17 x 17 cm méretű EPIA MII a VIA CLE266 lapkakészletre épül, amely integrálva tartalmazza az MPEG2-gyorsító funkciókkal és alapvető 3D-s képességekkel felruházott Unichrome grafikus magot. A CLE266 DDR266 memóriamodulokat támogat, kezeli az ATA133-as perifériákat, és hatcsatornás hang megszólaltatására képes audiovezérlővel rendelkezik (Vinyl Six-TRAC Audio).

Az egy PCI bővítőhellyel felszerelt lapon található ezek mellett IEEE 1394-, USB 2.0- és 10/100 hálózati vezérlő, valamint S-Video és RCA tv-kimenet. Újdonságként pedig helyet kapott rajta egy CardBus Type I és Type II, valamint CompactFlash csatlakozó is, melyeknek köszönhetően további funkciókkal (például Wi-Fi) bővíthetők az amúgy sem szegényes szolgáltatások. A lap integrált VIA Eden ESP beágyazott vagy VIA C3 asztali processzorral rendelhető, előbbi esetében passzív hűtés is elegendő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés