Hirdetés

Játékkonzol VIA-processzorral

A VIA Technologies a jelenleg is zajló Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen lebbenti fel a fátylat egy új szórakoztatóelektronikai készülékről. Az Apex Digital által fejlesztett ApeXtreme DVD-lejátszóként és játékkonzolként egyaránt használható.

Noha a hivatalos bemutató még várat magára, sejthető, hogy a készülék egy, az ekkor bemutatkozó VIA CN400 lapkakészletre épülő alaplapot (EPIA?), egy 1,4 GHz-en futó VIA C3 processzort, 20 GB-os merevlemezt és 256 MB memóriát tartalmaz. Két változatban kerül piacra: az integrált UniChrome grafikus processzorral ellátott modell ára 299 dollár körül, míg az önálló DeltaChrome 3D-gyorsítóval felszerelt változaté 399 dollár körül alakul.

A hírek szerint az ApeXtreme Windows XP operációs rendszert futtat, de azonnali médialejátszásra is képes. A teljes PC-s funkcionalitásnak köszönhetően a DVD- és CD-lejátszás mellett alkalmas tömörített hangállományok lejátszására, képek nézegetésére és természetesen PC-s játékok futtatására. A készülék specifikációival kapcsolatos részletek január 8-án, a termék bejelentésekor látnak napvilágot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés