Hirdetés

Beágyazott a VIA

A VIA Technologies tegnap közleményben számolt be a VIA Embedded Platform Division (VEPD) létrehozásáról. A beágyazott rendszerek fejlesztéséért felelős üzletág, mely a processzorfejlesztő és az EPIA alaplapokat fejlesztő csoportok egyesítésével jött létre, az olyan gyorsan fejlődő piacokra koncentrál, mint a robotika, otthoni intelligens hálózati eszközök, szórakoztatóelektronikai berendezések és játékkonzolok.

A divízió igazgatója Steven S. Lee lesz, aki az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón beszélt a részleg rövidesen bemutatkozó új termékeiről is. Mint mondta, hamarosan megjelenik a CN400 Digital Media elnevezésű lapkakészlet, amely integrált UniChrome grafikus maggal rendelkezik és támogatja a DDR400 memóriamodulokat. Rövidesen várható továbbá a VIA Eden-N sorozatú processzorok nagyobb teljesítményt nyújtó és alacsonyabb fogyasztású változatainak megjelenése is.

Lee hozzátette, hogy a VEPD elkötelezett az EPIA Mini-ITX platform továbbfejlesztése mellett. Ennek részeként kerül majd bemutatásra a Nano-ITX formátum, amely teljes PC-s funkcionalitást nyújt egy mindössze 12 x 12 centiméter méretű alaplapon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés