Hirdetés

Még ebben a hónapban érkeznek az MSI csúcs RX 6900 XT kártyái

Az új generáció továbbfejlesztett ventilátort, az erősebb verzió pedig némi gyári tuningot is kapott.

Az MSI Gaming Trio kártyái minden új GPU piacra kerülésekor felbukkannak és általában nem a boltok alsó polcain, és bár a Radeon RX 6900 XT Gaming Trio és Gaming X Trio hivatalos árát egyelőre nem ismerjük, valószínűsítenénk, hogy ezúttal sem lesz más a helyzet – na nem mintha az elmúlt időszakban beszélhettünk volna olcsó videókártyákról.


[+]

A két, PCIe 4.0 interfészt használó kártya közti különbséget mindössze a maximális boost órajelek jelentik, ugyanis míg a Gaming Trio maradt a referenciának tekinthető 2250 MHz-es értéknél, addig a Gaming X Trio már 2340 MHz-en is képes dolgoztatni a GPU-ját. Hogy a működés még emelt órajellel is megbízható maradjon, az MSI továbbfejlesztett Tri Frozr hűtőrendszert szerelt a kártyákra, melyek részei a kettesével egymáshoz rögzített lapátokat alkalmazó Torx Fan 4.0 ventilátorok, ami a vállalat szerint a korábbi megoldásnál hatékonyabban képes a légáramlatokat a kritikus helyek felé terelni.

Persze milyen csúcskártyák lennének az újdonságok fém backplate nélkül, ami amellett, hogy megszépíti a kártya hátoldalát még passzív hűtőként is funkcionál, de azért azok sem fognak szomorkodni, akik számára a megjelenés legalább olyan fontos, mint a teljesítmény, hiszen a Mystic Light-kompatibilis RGB világítás ezúttal sem maradhatott el.


[+]

A 324 mm hosszú, 1576 gramm tömegű, 16 GB GDDR6 memóriával ellátott kártyák táplálásához három 8 tűs csatlakozó és legalább 850 wattos tápegység szükségeltetik (legalábbis a gyártó ezt ajánlja), kimenetekből pedig a szokásosat kapjuk: a három DisplayPort csatlakozót egyetlen HDMI egészíti ki.

Az MSI két új üdvöskéje a tervek szerint még februárban elérhető lesz, egyelőre ismeretlen áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés