Hirdetés

A MediaTek is 64 bitre vált

A MediaTek is bemutatott egy új rendszerchipet az aktuális MWC alkalmával, mely természetesen 64 bites ARMv8 processzormagokat használ, ahogy azt ma a piac elvárja. Akad azonban más érdekessége is a fejlesztésnek, de ne rohanjunk ennyire előre.

A készülő új MediaTek MT6732-es SoC négy darab ARM Cortex-A53-as processzormagot használ, melyek 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek. Ezt egészíti ki az ARM Mali-T760-as IGP, aminek pontos kiépítése nem ismert, de támogatja az OpenGL ES 3.0-t, illetve az OpenCL 1.2-t és a Renderscript felületet. Mindezek mellett a lapkában lesz még integrált 4G/LTE modem, illetve a HEVC formátumú videók dekódolásáról is hardveres blokk gondoskodik, az integrált ISP pedig 13 megapixeles kamerát támogat.

A MediaTek MT6732 érdekessége, hogy működik rajta a vállalat által fejlesztett, videók minőségét javító összes szűrő, illetve elérhető a ClearMotion technológia is, ami a 24, illetve 30 képkocka/másodperces sebességgel futó videók képkockái közé újakat számol, így a megjelenítést a 60 Hz-es kijelzőkhöz igazítja.

A 28 nm-es gyártástechnológiával készülő SoC szállítása az idei év harmadik negyedévében kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés