Hirdetés

Kiszemelte a viselhető eszközök piacát a MediaTek

Az ultramobil eszközök piacán érdekelt gyártók közül gyakorlatilag mindenki a viselhető eszközök piacától várja az új kiugrási lehetőséget, hiszen az elemzők szerint is ez a termékkategória növekedhet a legjobban.

A MediaTek semmit sem szeretne a véletlenre bízni, így komplett fejlesztői csomaggal készülnek, amely a LinkIt névre hallgat. Ez jelenleg mindenkinek szól, így a vállalat segítené a szoftverek, illetve a végtermékek fejlesztését is.

A LinkIt alapja az Aster MT2502A jelzésű SoC, amely a MediaTek szerint a világ legkisebb megoldása a maga 33,48 mm²-es kiterjedésével. Köré ráadásul nagyon pici, 89,84 mm²-es platformdizájn épül, vagyis tulajdonképpen a MediaTek rendszere teljes egészében akkora, mint egy mai tabletbe szánt rendszerchip.

Az Aster MT2502A egyébként egy ARM7EJ-S processzormagot használ, amely 260 MHz-es órajelen üzemel. A memória mennyisége és a tárhely kapacitása megválasztható, de a MediaTek előbbire 4 MB-ot, míg utóbbira 16 MB-ot ajánl. Természetesen a SoC mellé beépíthető az MT3332-es GPS, illetve az MT5931-es Wi-Fi modul. A platform támogatja az microSD szabványú memóriakártyákat, van benne Bluetooth, illetve a GSM és GPRS kommunikáció is elérhető.

A MediaTek jelen pillanatban az úgynevezett SAU (Simple Application Use) irányra koncentrál a fenti termékkel, ami elsődlegesen azt jelenti, hogy az Aster MT2502A az egyszerűbb okosórákban tűnhet fel.

Lesz még azonban egy OAU (One Application Use) és egy RAU (Rich Application Use) irány is. Előbbi a nevének megfelelően borzalmasan egyszerű lesz, hiszen csak egy applikációt fog futtatni. Utóbbi viszont már érdekesebb, és az ide tartozó termék leginkább az Android Wear operációs rendszert futtató eszközökhöz lesz alkalmas.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés