Hirdetés

Az NVIDIA egyelőre mobil processzorként gondol a Denver magra

Az NVIDIA a mai napon már bejelentette, hogy a Tesla gyorsítók ARMv8 processzorok mellé is használhatók lesznek, de ugyanakkora Ian Buck tisztázott pár alapvető félreértést is, melyek az Applied Micro, mint választott partner kapcsán merültek fel.

Mint ismeretes a vállalat készít saját ARMv8-as processzormagot, mely a több mint három éve bejelentett Denver projekt része. A szerverek az elmúlt esztendőkben rendre felmerültek, illetve két hónapja a vállalat elnök-vezérigazgatója is azt elemezte, hogy a Tegra K1 értékes alternatíva lehetne a szerverek területén. Ezzel szemben a vállalat tényleges bejelentéssel máig nem élt, míg ma megnevezték partnerüket az ARM-os projekthez, így a saját fejlesztésű Denver magról egyelőre nem hallani.

Ian Buck, a PC World számára adott interjúban tisztázta, hogy az NVIDIA elsődlegesen a gyorsítókra fókuszál. A gyorsítók piacáért felelős alelnök szerint a 64 bites, ezen belül is két Denver maggal rendelkező Tegra K1 a mobil és a beágyazott rendszerek piacát célozza meg. Emellett az is kiderült, hogy szerverprocesszorral egy ideig még nem jelentkeznek.

Fontos kiemelni, hogy pár médium ugyan már a Denver projekt szerverekből történő törléséről ír, ám Ian Buck erről nem beszélt, csupán arról van szó, hogy a közeljövőben nem kínálnak majd ARMv8-as rendszerchipet a szerverekbe. Később természetesen még bármi megtörténhet, és igen valószínű, hogy vannak is erre vonatkozó tervek, de a koncepció megjelenésig még éveket kell várni, így ma még nincs értelme erről beszélni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés