Hirdetés

Mars névre hallgat az ASRock új barebone PC-je

A 0,74 literes házban aktív hűtésű Core i5 processzor és két adattároló is helyet kaphat.

Az ASRock háza táján bevett szokás, hogy bolygókról nevezik el saját barebone PC-iket, ilyen például a tavaly bemutatott Jupiter széria, de nincs ez másként legújabb, Mars névre keresztelt termékcsaládjuk esetében sem. Bár azt nem teljesen értjük, hogy az újdonság miért épp a vörös bolygó nevét kapta, hiszen nem AMD, hanem Intel processzor dolgozik a 0,74 literes ház legmélyén, de egyértelműen jobban örülünk ennek, mint egy megjegyezhetetlen betű-szám kombinációnak.


[+]

Az UFCC formátumú barebone PC lelke kiviteltől függően kétmagos Intel Celeron C4205U vagy Core i3-8145U, illetve egy négymagos Core i5-8265U CPU lehet, míg a grafikai feladatokért az integrált GPU-k felelnek majd, dedikált grafikus vezérlőt tehát nem – már csak a méretből adódóan sem – kapunk. A hűtést az ASRock saját rendszere végzi, a tápellátás pedig egy külső, 65 W teljesítményű tápegységre lett bízva. Barebone PC-ről lévén szó, a memória és a háttértárak beszerelése a mi dolgunk lesz majd, előbbi esetében két darab DDR4-es SO-DIMM foglalat áll rendelkezésünkre, háttértárolóból pedig szintén két darabnak alakítottak ki helyet, méghozzá egy M.2-2280 és egy 2,5” méretűnek. Ezeken felül rendelkezésünkre áll még egy M.2-2230 slot is, ami Wi-Fi, illetve Bluetooth modulokat képes fogadni.


[+]

A 191 x 150 x 26 milliméteres, a VESA furatoknak köszönhetően a kompatibilis monitorok hátoldalára erősíthető házon szinte minden szükséges csatlakozót megtalálunk, ide értve a Gigabit Ethernetet, a két-két USB 2.0 és 3.0 portokat, az egyetlen USB 3.1 Type-C-t, a 3,5 milliméteres jack ki- és bemenetet, valamint a D-Sub és HDMI kimeneteket – utóbbival kapcsolatosan fájó megjegyzés, hogy csak 1.4-es verziószámú, így a 4K@60p tartalmak lejátszásáról le kell mondanunk, cserébe a D-Sub meglétének köszönhetően használhatjuk jól bevált irodai monitorainkat.


[+]

Az ASRock Mars számítógépek a gyártó sejtelmes sajtóközleménye szerint a közeljövőben válnak elérhetővé, de hogy pontosan mikor és milyen áron, az nem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés