Hirdetés

Már nem a sufniban, hanem gyárban készül a Radeon VII vizesblokk

Nem kellett sokat várni, hogy az első 7 nm-es GPU-ra ipari keretek közt zúdítsák a kancsó hideg vizet.

Nemrégiben adtunk hírt egy leleményes (és bátor) Reddit felhasználó vizes kalandjáról a Radeon VII-tel, ám mostanra már feltűnt a horizonton egy direktben a kártyához készülő megoldás is, a kínai Bykski gondozásában. A főleg nikkelezett réz alapanyagú, high flow dizájnú, 401 W/mK-es hővezetési tényezővel bíró hűtés a rendkívül fantáziadús A-Radeon VII-X elnevezést kapta, és akrilos fedőlapot visel. A blokk fémrésze nem fedi le teljes hosszában a VGA-t, mivel az AMD a multi-chip modulos megközelítés következtében koncentrálta a hőtermelést, és a tokozás közelében vannak a melegedő VRM komponensei.


[+]

Az akrilos szegmens ezzel szemben végignyújtózkodik a nyomtatott áramköri lapon, ámbár ennek csupán kozmetikai okai vannak. A bordázat természetesen kompatibilis a sztenderd G 1/4" szerelékekkel, s ahogy az már lenni szokott, RGB fényeket szintúgy kapunk a csomag részeként, mely jelen iterációban kilenc darab, 3 tűs aRGB csatlakozóval ellátott RGB diódát jelent. A világítás támogatja az ASRock RGB LED, az ASUS Aura Sync, az MSI Mystic Light és a Gigabyte RGB Fusion technológiákat.


[+]

A blokkhoz külön megvásárolható lesz egy kijelzőt hordó modul, amivel valós időben monitorozhatjuk a hőmérsékleteket. Az A-Radeon VII-X 140 dollár ellenében már hozzáférhető a Primochillen keresztül, de nagyjából 100 dollárnyi jüanért cserébe a Taobaón is lehet próbálkozni a beszerzéssel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés