Hirdetés

Már az olcsóbb Intel processzorok mellé is tehetünk Optane-t

Az Optane mindezidáig csak az Intel Core lapkákkal volt kompatibilis, mostantól viszont Celeron és Pentium processzorokkal is használható.

Az Intel feloldotta azt a korlátozást, miszerint az Optane használatához minimum Core i3 processzor volt szükséges. A 17.2 vagy annál magasabb verziószámú Intel RST illesztőprogramra való frissítéssel – valamint alaplaptól függően a BIOS újabbra cserélésével – ugyanis már egy 8. generációs Celeron vagy Pentium processzor is elegendő lesz, hogy élvezhessük az Intel megoldásának előnyeit. A költséghatékonyság jegyében készült Optane memóriák leginkább az olcsó processzorok mellett fognak értelmet nyerni, így ez a lépés mindenképp értékelendő.


[+]

A támogatott lapkák listájának megnyújtása mellett megerősítették, hogy a már korábban megszellőztetett H10 hibrid SSD fejlesztése is a célegyenesben van, a gyártó ígérete szerint pedig még az idén a boltok polcaira fog kerülni. Az M.2-2280 formátumú adattárolón az 512 vagy 1024 gigabájtos QLC 3D NAND chipek mellett 16 vagy 32 GB 3D Xpoint memória is helyet kap.

Az újdonság pontos megjelenési dátumáról és a várható árazásról egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés