Hirdetés

A Manli is előállt egy Radeon HD 5670-nel

Megkésve bár, de törve nem, a Manli is bemutatta az AMD Radeon HD 5670 modellre épülő termékét, mely a jelenleg elérhető legolcsóbb, DirectX 11-gyel kompatibilis megoldás. A gyártót főleg az NVIDIA partnereként ismerhette meg a világ, de mostanában a vörös oldal megoldásait részesíti előnyben a vállalat.

A terméken található, 40 nm-es gyártástechnológiával készülő, Redwood kódnevű lapka 400 shader processzort és 20 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát rejt, melyek 775 MHz-en ketyegnek, míg az 1 GB kapacitású fedélzeti memória a GDDR5 szabványra épül és effektív 4 GHz-en üzemel. A referenciahűtőt a Manli is lecserélte, méghozzá egy külsőre igencsak tetszetős megoldásra, aminek vélhetően a hangerejével sem lesz gond.

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető termék egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenetet használ. A Manli Radeon HD 5670 még a héten megjelenik, az ajánlott fogyasztói ára várhatóan 100 dollár körül lesz.

Érdemes megfigyelni, hogy a gyártók újabban kevésbé kreatívak a grafikus kártyák piacán, de az Asus kapcsán felmerült egy igencsak bátor ötlet, mely Ares kódnéven fut. Az elgondolás gyakorlatilag egy HD 5870 CrossFire rendszer egy kártyába zsúfolva. Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy mi szükség van erre a HD 5970 mellett, de nem szabad elfeledni, hogy az AMD dupla lapkás szörnyetege némileg visszafogott órajelen üzemelő Cypress lapkákat alkalmaz, hogy megfeleljen a PCI-SIG fogyasztásra vonatkozó előírásainak. Az Asus várhatóan a Mars sikerét kívánja meglovagolni Radeon alapokon. A termék várhatóan limitált példányszámban lesz kapható, így jó magas árra érdemes számítani. A hivatalos bemutató tavasszal várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Manli

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés