Hirdetés

A csődből tért vissza a Mad Catz!

Hatalmas meglepetésre volt még egy tizedik életük is.

Még a tavasz folyamán számoltunk be arról, hogy az extravagáns perifériáiról elhíresült Mad Catz elfogyasztotta mind a kilenc életét. Ráadásul a csődeljárás olyan típusú volt, ami alapján a feltámadásra is rendkívül csekély esély mutatkozott. A vállalat azonban bebizonyította, hogy a remény az egyetlen dolog, amiben manapság hinni érdemes, és valahonnan előkotortak egy tizedik életet.

A visszatérésre bizonyíték a héten zajló CES, ugyanis is bemutattak három új fejlesztést: egy egeret, egy mechanikus billentyűzetet, illetve egy mikrofonos fejhallgatót. A cégről egyébként most annyit tudni, hogy egy kínai befektetőcsoport tulajdonát képezi, továbbá teljesen új menedzsmentet kapott. Sajnos pontos információk erről nem állnak rendelkezésre, de állítólag olyan emberek is részt vesznek az újraszervezésben, akik még a csőd előtti Mad Catz gyárában dolgoztak.

Az újraélesztés azonban időbe telik, így az új Mad Catz a CES-en egyelőre csak bemutatta az érkező termékeket, amelyek idén biztosan elérhetők lesznek. Az egerek piacát a R.A.T.AIR veszi majd be, aminél megmarad az ikonikus forma, és ezzel a a végletekig paraméterezhető a fogása. A maximum 12 000 dpi-s PixArt PMW3360-as optikai szenzorral rendelkező eszköz különlegessége igazából a mellékelt egérpadban rejlik, ugyanis ezt kell csatlakoztatni a PC egyik USB portjához, amin keresztül felveszi az energiát, és az egér erre vezeték nélküli töltés mellett tesz szert. Ez a mostani CES-en egy trendnek fogható fel, hiszen más cég is bemutatott hasonló koncepciót.

Mad Catz R.A.T.AIR
Mad Catz R.A.T.AIR [+]

Sajnos arról nincs adat, hogy a R.A.T.AIR gombjai milyen kapcsolókat használnak, de azt tudni, hogy húszmillió klikkelésre vannak hitelesítve. Magán az egéren egyébként tíz programozható gomb lesz. Érdemes még megjegyezni, hogy ha bárkinek a vezeték nélküli töltés valamiért nem tetszene, akkor az egérpadból kihúzható a kábel és csatlakoztatható magára az egérre is, ami így vezetékessé varázsolható.

Mad Catz S.T.R.I.K.E.4
Mad Catz S.T.R.I.K.E.4 [+]

A másik újdonság a S.T.R.I.K.E.4 nevű mechanikus billentyűzet (Cherry MX Brown kapcsolókkal), amely alumíniumvázat kapott, a háttérvilágítását pedig RGB LED-ek biztosítják. Az összes billentyűre vonatkozó anti-ghosting technológiát is tartalmazó termék szállítása már megkezdődött, de az ára még nem ismert.

Mad Catz F.R.E.Q.4
Mad Catz F.R.E.Q.4 [+]

Végül a harmadik friss portéka egy F.R.E.Q.4 nevű mikrofonos fejhallgató, ami 40 mm-es neodímium hangszórókat használ körkarakterisztikás, zajcsillapító mikrofon mellett.

A Mad Catz természetesen nem csak ezekkel készül az évre, a legtöbb korábbi sikeres modellt újjáélesztik, persze új köntösben. Erről leginkább majd a Computexen fognak beszélni, a CES igazából csak az üzenet átadása miatt volt fontos: a őrült macskák visszatértek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés