Hirdetés

Notebookká transzformálná saját telefonját a Razer

A Project Linda mellett egy töltést nem igénylő vezeték nélküli egér is jött, illetve hangszórócsaládra is futotta.

A Razer az idei CES-en érdekes termékeket mutatott be. Ezek közül talán a Nommo hangszórócsalád a legkevésbé jelentős, noha kétségtelen, hogy a Nommo, a Nommo Chroma és Nommo Pro modelleknek biztosan meglesz a célközönsége.

A Nommo Pro egy THX minősítésű, 2.1-es hangrendszer, amit a tervezők elláttak Dolby Virtual Speaker technológiával, amely szimulált 5.1-es térhangzást biztosít. A középhangokat sugárzó meghajtók Dupont kevlár bevonatúak, a független magassugárzók pedig selyemszövésű kialakítást kaptak. Az újdonság USB, optikai, Bluetooth és 3,5 mm-es csatlakozásokat kínál, valamint rendelkezik vezérlőegységgel, amelyen keresztül a hangerőszabályzó, a bemeneti vezérlők és a fejhallgató-csatlakozó is elérhető.

Az EQ beállítások és a basszusszintek testre szabhatók az egyelőre béta verziójú Razer Synapse 3 programmal, míg az Android és iOS operációs rendszereken ebben a Nommo Pro mobilalkalmazás nyújt segítséget. A felhasználók természetesen Bluetooth kapcsolaton keresztül hallgathatják a hangszórókon a mobileszközeiken elindított zenei alkalmazásokat, illetve a Razer Chroma technológia is elérhető, amely 16,8 millió színből álló világítást kínál.

Razer Nommo hangszórócsalád Razer Nommo hangszórócsalád
Razer Nomma hangszórócsalád [+]

A normál Nommo egy 2.0-s konstrukció, egyedileg szőtt üvegszálas, 3”-es meghajtókból, valamint a hosszúkás, hátrafelé sugárzó mélynyomókból kialakítva. Az USB csatlakozással, valamint digitális-analóg audió konverterrel (DAC) rendelkező termék különlegessége a basszusszabályozó, aminek az automatikus erősítésvezérlése segít megőrizni a basszushangok minőségét, továbbá az EQ beállítások elvégzéséhez is hozzájárul.

A Nommo egy speciális verziója a Nommo Chroma, ami a nevének megfelelően a fentieket kiegészíti a Chroma technológiával.

Az egerek és az egérpadok piacát a HyperFlux technológiával kívánja megújítani a cég. Ez lehetővé teszi azt, hogy ne kelljen akkumulátort használni a vezeték nélküli egérhez, ugyanis magát az áramellátást a megfelelő egérpad biztosítja, méghozzá vezeték nélküli töltés segítségével. Maga az egérpad állandóan csatlakoztatva van a számítógép USB portjára, ahonnan felveszi a szükséges energiát, majd ezt leadja az egérnek. Így utóbbi vezeték nélkülinek tekinthető, és azért sem kell aggódni, hogy lemerül.

A Razer a technológia pontos működését nem részletezte. Azért valószínű, hogy egy kisebb akkumulátor mégis van az egérben, elvégre a vezeték nélküli töltéssel biztosított energiát valahol el kell tárolni, de itt a lényeg a folyamatos töltés képessége.

Razer HyperFlux csomag
Razer HyperFlux csomag [+]

A konkrét eszközök szempontjából a már ismert Mamba egér, illetve a Firefly egérpad szolgáltatja az alapot. A vállalat ezeket egészítette ki a HyperFlux technológiával, így jött létre a Mamba HyperFlux és a Firefly Hyperflux. Bár itt két termékről van szó, de valójában csomagban lesznek kínálva, ami az esztendő első negyedévében lesz elérhető, 249 dolláros áron.

A végére hagytuk a Razer új projektjét, ami még nem konkrét termék, de az lehet. Persze a vállalat nagyon sok koncepciót dolgozott már ki az elmúlt években, amelyek közül igen kevés jutott el a boltokba, a Project Linda azonban pont olyan, ami megvalósulhat.

A Razer legtöbb ötlete nagyon jó, de észrevehető, hogy túlvállalja magát a cég, és olyan irányokat jelölnek ki, amelyeket a sokkal nagyobb versenytársaik is nehezen tudnának bevezetni. A Project Linda egyszerű alapötletre épül, ugyanis a nemrég megjelent Razer Phone okostelefont változtatja notebookká.

Project Linda
Project Linda

A vázba betuszkolható maga a Razer Phone, amely biztosítja hardveres alapot, egy telefontól különálló kép pedig megjelenik a 13,3 hüvelykes másodlagos érintőkijelzőn. Ennek a felbontásáról még nem tudni, de a frissítése 120 Hz lesz. A váz további eleme még 200 GB-nyi extra adattároló, egy akkumulátor, egy billentyűzet, illetve akár egeret is lehet hozzá csatlakoztatni. Utóbbi jórészt szoftveres kérdés, lévén a Bluetooth összeköttetés adott hozzá.

Arról sajnos nincs adat, hogy a Project Linda mikor lesz elérhető, ha egyáltalán úgy dönt a Razer, hogy kiadja. Valószínűleg a CES-en azt méri fel a vállalat, hogy van-e rá igény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

  • Jobb lesz a Razer Phone kamerája

    A gyártó legalábbis ezt ígéri, illetve zenei javításokat is eszközölt a legutóbb kiadott frissítéssel.

  • Olcsóbb lesz a Razer Blade Pro

    Az árcsökkentést sajnos az alsóbb kategóriás hardvereknek és nem a gyártó jóindulatának köszönhetjük.

  • Érkeznek a Razer gamer telefonok?

    Új kategóriát teremthetnek a Bloomberg által megszellőztetett termékek, amelyeknek egyelőre a fejlesztésére keresi a Razer a tőkét.

Hirdetés