Hirdetés

Macen is futtathatók az Androidra fejlesztett programok

A BlueStacks nevű alkalmazásról 2011-ben írtunk először. Ekkor még csak a bejelentésről volt szó, de az alfa verzió kipróbálható volt, bár a sok hibával az élmény még nem volt teljesen tiszta. A program Windows operációs rendszerhez készített verziója egy éve béta fázisban van, és hardverkiépítéstől függően viszonylag jól használható, ám most béta lett a Mac gépekhez szánt verzió is, ami lényegében ugyanazokat a képességeket kínálja, mint a windowsos verzió.

A fejlesztők elmondása szerint az alábbi oldalról letölthető BlueStacks nagyjából 750 000 androidos programot kezel, vagyis majdnem az összes elérhető alkalmazást képes futtatni. Sajnos egyelőre a végleges kódra még várni kell, de a PC-s béta rendkívül jól használható volt, így valószínű, hogy a Macre készült megoldás optimalizálására is hasonlóan odafigyeltek.

A BlueStacks alternatívája egyébként az AMD AppZone Player, mely funkcionálisan teljesen megegyezik az eredeti programmal. Az AppZone Player azonban már végleges állapotot öltött, ám az AMD bevallottan a saját hardvereire optimalizálja, így a konkurens termékeken lassabban működhet, mint az eredeti BlueStacks szoftver.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés