Hirdetés

MacBook tábla-PC kivitelben

A 2007-es év utolsó napján jelentette be a kaliforniai Axiotron, hogy megkezdte a tábla-PC-vé átalakított Apple MacBook szállítását. A tavalyi Macworld Expón bemutatott – sőt díjat is nyert – ModBook belső merevítőkerete és borításának egy része magnéziumötvözetből készül, a kijelző körül krómbevonattal; az iSight webkamerát és az LCD panelt edzettüveg fedi.

A Wacom Penabled technológiájára épülő beviteli rendszer része a digitális toll, mely két programozható gombbal és radír funkcióval is rendelkezik. Háromféle hegyet adnak hozzá, és mivel a kijelzőnél 20-szor nagyobb felbontással dolgozik, és 512 nyomásfokozatot is meg tud különböztetni, a gyártó szerint az alap beviteli feladatokon és a jegyzetelésen túl rajzoláshoz is alkalmas. Az eredeti panelt egyébként lecserélték, a beépített 13,3 hüvelykes megjelenítő 1280x800 pixeles felbontása változatlan, azonban kontrasztja 500:1-re nőtt, és tágabbak lettek betekintési szögei is (100°/90°).

A ModBook 2 vagy 2,2 GHz-es Core 2 Duo processzort tartalmaz, Mac OS X Leopard operációs rendszert telepítenek rá, optikai meghajtója DVD SuperDrive vagy DVD-olvasó/CD-író kombó lehet. A vezeték nélküli kommunikációt AirPort Extreme (802.11a/b/g/draft-n) modul és Bluetooth 2.0 interfész szolgálja. Ráadásként a tábla-PC szériafelszerelése egy SiRFstar III chipsetes GPS rendszer. Az Axiotron az Egyesült Államokban és Kanadában forgalmazza a ModBookot, melynek ára egy év garanciával 2290 dollár, de a garanciaidő további két évvel meghosszabbítható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés