A felhasználók elégedetlenek az új Macbook Pro gépek üzemidejével

A 13 és a 15 hüvelykes verzióra is vannak panaszok, ugyanakkor valószínűtlen, hogy gond lenne, csupán a vékony dizájn üt vissza.

Az Apple az új Macbook Pro gépekkel egyelőre nem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen képi hibák jelennek meg mind a 13, mind pedig a 15 hüvelykes modellen, illetve kezdésnek sikerült hangszórógyilkos drivert szállítani a Windows 10-hez. A panaszok pedig csak jönnek, ugyanis ezúttal a felhasználók az üzemidővel elégedetlenek.

A 15 hüvelykes gép általánosan jobban bírja, míg a 13 hüvelykes verzió kapcsolatban kifejezetten rosszak a vélemények. Persze a legnagyobb akkumulátorgyilkos maga a Chrome, amire már sokan rájöttek. Amennyiben a felhasználó a Google böngészője helyett a Safarit használja lényegében 20-35%-kal több üzemidőt kaphat. Ettől függetlenül a tényleg akkuzabáló alkalmazásokat kiiktatva sem túl fényes a helyzet, mivel sokak szerint jobbak voltak a korábbi generáció modelljei.

Ami igazából gond, hogy a specifikált értékektől eléggé eltérnek a termékek. Amolyan normál terhelés mellett a 15 hüvelykes verzió nem igazán tud 5-6 óránál többet, míg a 13 hüvelykes masina jellemzően alig ugorja meg a négy és fél órát. Persze a fényerő drasztikus csökkentésével, illetve a programok leállításával ki lehet hozni a specifikált üzemidőket, csak így senki sem használja ezeket a gépeket. A 15 hüvelykes Macbook Pro esetében ráadásul olyan alkalmazások is indíthatók, amelyeknél a dedikált grafikus vezérlő is bekapcsol, és úgy már erősen csökken az elérhető üzemidő, bár ebből a szempontból a korábbi generáció gépei sem viselkedtek másképp, így erre vonatkozóan kevés a panasz.

A fentiek alapján a felhasználók nem elégedettek, és a hiba okát kutatják. Ezt nehéz behatárolni, de sokan a processzor fogyasztását tartják soknak. Természetesen lehet dolgozni ennek a visszaszorításán szoftveresen is, amit valószínűleg az Apple meg is tesz majd, ugyanakkor a probléma sokkal inkább a vékony dizájn. Ez bármennyire is szép, erős áldozatokkal jár az akkumulátor bepréselése szempontjából, ráadásul nem beszélhetünk új keletű jelenségről, mivel az akkumulátor kapacitását erősen meghatározza a mérete, és minél kisebb, illetve vékonyabb egy notebook, annál több kompromisszumra kényszerülnek a tervezők. Ezt igazából még hibának sem lehet felróni, egyszerűen ilyen a gép, jobban mondva ilyennek tervezték. A végeredménnyel persze nem feltétlenül kell elégedettnek lennie a felhasználóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés