Hirdetés

Már nem jelzik ki a Macbookok a becsült üzemidőt

A macOS 10.12.2-es frissítése fura módon reagál a felhasználók üzemidővel való elégedetlenségére.

A hónap elején írtunk arról, hogy a felhasználók elégedetlenek az új Macbook Pro gépek üzemidejével. Már akkor jeleztük, hogy valószínűleg nincs semmi gond a hardverrel, csupán túl vékonyak lettek a notebookok, ez pedig áldozatokkal járt.

Az Apple azért kivizsgálta az esetet, és szintén nem találtak hardveres problémát, azt azonban megállapították, hogy túl nehézzé vált megbecsülni a hátralévő üzemidőt. Ebben mindenképpen igaza van a cégnek, mivel a modern energiagazdálkodási rendszerek nagyon sűrűn váltanak energiaprofilt, ami miatt egyre sűrűbben jeleznek ezek a szoftveres számítások hibás értékeket a hátralévő üzemidőre vonatkozóan. Ez még nem lenne önmagában gond, de sokszor igen nagyot tévednek.

A macOS 10.12.2-es frissítés legnagyobb újítása tehát a becsült hátralévő üzemidő kijelzésének megszüntetése. Egy százalékos érték az akkumulátor töltöttségére vonatkozóan természetesen megmarad, de az már nem lesz kiírva, hogy nagyjából mennyi idő van hátra. A valóságban persze az Apple nem vette el magát a funkciót, csupán elrejtették azt, a becsült hátralévő üzemidő továbbra is lekérhető az Activity Monitor Energy Tab részénél.

Az Apple szerint az új frissítés kezeli az új Macbook Pro notebookok képi hibáinak egy részét, de erre vonatkozóan továbbra is folynak a tesztek, így hivatalosan ez a probléma még nincs javítva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés