Hirdetés

A sport is rárepül a virtuális valóságra

A virtuális valóság terjedésének még csak a legelején vagyunk, így ma még szép számmal születnek olyan ötletek, amely valamilyen aktuális élményt áthelyez az alternatív valóságba. Ez nagyon fontos a piac számára, ugyanis a virtuális valóság még mindig várja a saját úgymond csúcsalkalmazását, ami minden platform elterjedéséhez szükséges. Ezt nem nehéz belátni, hiszen a tévé sem lett volna akkora durranás, ha nem lettek volna rá olyan tartalmak, mint a Bonanza, vagy a Gunsmoke, illetve a web sem lenne ugyanaz, ha nem lett volna Netscape, illetve nem lenne Google.

Azt sajnos még nem tudni, hogy a virtuális valóságban mi lesz az a tartalom, ami a platform nagymértékű fellendítéséért felel majd, de a LiveLike az első olyan koncepció, amelyben tényleg van ötlet. Azt tudni kell, hogy ma világszinten a sportesemények közvetítése hatalmas üzlet, gondoljunk csak bele abba, hogy mennyien ülnek le hétvégén a tévé elé focimeccset nézni. A LiveLike erre építve szeretné újradefiniálni az élményt.

A fenti videó elején látszik, hogy milyen lehetőségek vannak a sport és a virtuális valóság vegyítésében, ami nem biztos, hogy azonnal elhozza a virtuális valóság robbanásszerű terjedését, de ahogy nő a piac mérete, úgy nő a beleinvesztált pénz, vagyis egyre több ötlettel állnak majd elő az érdeklődők, amelyek között ott lehet a következő nagy dobás.

A LiveLike egyébként a TechCrunch által meghirdetett 1st and Future startup competition győztese lett a Bringing Home the Game nevű kategóriában. A rendszer működéséhez egyébként speciális kamerarendszerek kellenek majd a pályára, de onnantól, hogy ezek kiépültek, gyakorlatilag abból a kamerából nézi a felhasználó a focimeccset, amelyikből akarja. Ezzel az egész élmény interaktívabbá válik, nem beszélve a virtuális szobáról, ahova meg lehet hívni a barátokat.

A felhasználó oldaláról a LiveLike nem követel sokat, gyakorlatilag teljesen üzemképes a Google Cardboard és a Samsung Gear VR csomagokkal. Természetesen a foci is csak demonstrációs célt szolgál, gyakorlatilag a rendszer akármilyen sporthoz kiépíthető.

Előzmények

Hirdetés