Hirdetés

Lite-On E200 SSD-k érkeznek, nem csak OEM-ek számára

Az optikai egységeiről és korábban monitorjairól ismert Lite-On nem új szereplő az SSD piacon annak ellenére, hogy eddig nem sokszor hallhattuk a nevüket. Az OEM gyártók számára eddig is többféle megoldást szállítottak, valamint a végfelhasználók által elérhető S100 is felbukkant már korábban a piacon. Az új modell, mely az E200 névre hallgat, szintén nem csak az OEM-ek számára lesz elérhető, hanem az S100-hoz hasonlóan ez is a boltokba kerül, de az új modellt nem az otthoni, hanem elsősorban a kis- és középvállalati szektorban dolgozók számítógépeibe, notebookjaiba szánják – a 3,5"-es beépítőkeret alaptartozék.

A 2,5"-es, SATA 6 Gbps csatolófelületű tárolóban található Toggle NAND flash lapkákat Marvell vezérlő hajtja, de ezek pontos típusáról a gyártó nem tett említést. Ezzel kapcsolatosan csupán annyit említettek, hogy a teljesítmény tömöríthető és nem tömöríthető adatokkal egyaránt megfelelő lesz, ami szinkron lapkákra utal. Mindenesetre a 80 és 160 GB-os Lite-On SSD-k teljesítménye a papírforma szerint érdekesen alakul, ugyanis míg a lineáris olvasási teljesítményük tárkapacitás növekvő sorrendjében rendre 500 és 510 MB/s, addig írási teljesítményük csupán 240 és 120 MB/s. A 4 kB-os blokkokon mért véletlenszerű teljesítmény ugyanebben a sorrendben 73 000 és 66 000 IOPS olvasás, illetve 62 000 és 32 000 IOPS írás során.


[+]

A Lite-On E200 sorozatba tartozó SSD-k április folyamán jelennek meg, de az árazással kapcsolatos kérdésekre a gyártó még nem válaszolt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés