Hirdetés

Új XNote notebookokkal dupláz az LG

Az LG bejelentette, hogy érkeznek az XNote N450 és N550 jelzésű notebookok, melyek elsősorban a multimédiás igényeket próbálják kielégíteni. Mindkét termékbe Intel Ivy Bridge lapka kerül, mely lehet Core i5 és i7 sorozatba tartozó megoldás. Az IGP szerepét a HD Graphics 4000-es fejlesztés tölti majd be, amit a megterhelőbb multimédiás vagy grafikai feladatokban az AMD Radeon HD 7650M névre keresztelt MXM-modul vált. Az IGP és a dedikált GPU közötti átkapcsolás a PowerXpress 4.0-val oldható meg. A termékek DDR3 szabványú rendszermemóriát használnak, a kapacitás pedig maximum 8 GB lehet, míg az adattárolásért felelős HDD 500 GB-os tárhelyet kínál.

Az új notebookok a kijelző szempontjából különböznek. Az N450-es modell 14 colos megjelenítője 1366x768 pixeles felbontású, míg az N550-es termék 15 hüvelykes kijelzője már 1600x900 képpontos felbontással dolgozik. Utóbbi ráadásul a sztereó 3D-s tartalmak megjelenítésére is képes. Ehhez az LG passzív szemüveget ad, továbbá a masinán egy gomb is található, melyet megnyomva a hagyományos 2D-s tartalmakat sztereó 3D-be konvertálja a panel. Ez persze nem ad kifogástalan eredményt, hiszen a jó minőségű térhatás speciálisan felvett vagy leképzett képet igényel. Fontos megjegyezni, hogy a sztereó 3D-s tartalmak lejátszása csak a dedikált AMD Radeon HD3D technológiáján keresztül lehetséges. Technikailag a HD Graphics 4000-es is képes erre, de az Intel által licencelt InTRU 3D szoftveres támogatása sokkal gyengébb, így az LG inkább letiltotta ezt a funkciót.

A kommunikációs lehetőségekért a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi felel, továbbá alapfelszereltség a HDMI interfész és a kártyaolvasó. Az 1,3 megapixeles webkamera is alaptartozék, a hangzásvilágról pedig SRS Premium Sound sztereó hangrendszer gondoskodik. Az akkumulátor kapacitásáról nincs információ, de a hírek szerint – átlagos terhelés mellett – 4-5 órás üzemidő várható.

Az előtelepített operációs rendszerről nincs adat, de nagyon valószínű, hogy a 64 bites Windows 7 valamely verziója lesz kiválasztva. Az LG XNote N450 és N550 jelzésű notebookok forgalmazása hamarosan megkezdődik, ám ez elsősorban Dél-Koreára fog korlátozódni. Később azonban a világ más tájaira is eljutnak az újdonságok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés