Hirdetés

Jönnek a Trinity APU-s Lenovo notebookok

A Lenovo bejelentette, hogy érkeznek a Thinkpad Edge E435 és E535 típusú notebookok, melyek az AMD Trinity APU-jára épülnek. Az előbbi megoldás 14, míg az utóbbi 15,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású, matt kijelzővel rendelkezik, a felbontásukról azonban nincs pontos adat, de nagy valószínűséggel egységesen 1366x768 pixelről beszélhetünk. A kommunikációs lehetőségeket az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth és az Ethernet biztosítja, továbbá található a gépekben webkamera, kártyaolvasó, három darab 3.0-s és egy 2.0-s USB, valamint egy HDMI és egy D-Sub interfész. Az üzleti vonal érdekében az ujjlenyomat-olvasó sem maradhatott le, a hangzásvilágról pedig Dolby Advance Audio v2 hangrendszer gondoskodik.

A számításokért AMD A10-4600M, A8-4500M, vagy A6-4400M jelzésű, 35 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolt APU felelhet. Ezek pontos paramétereiről az alábbi cikkben lehet olvasni. A termékekbe opcionálisan rendelhető dedikált grafikus vezérlő is, mely az AMD Radeon HD 7470M lehet, amivel elérhető a Dual Graphics szolgáltatás is. A DDR3 rendszermemória kapacitása maximum 8 GB lehet, míg az adatokat legfeljebb 1 TB-os merevlemez tárolhatja, az archiválásért pedig DVD-író felel. A notebookok megkapták a RapidBoot technológiát is, mely a boothoz szükséges időt csökkenti.

A Thinkpad Edge E435 és E535 jelzésű notebookban hatcellás akkumulátor található, de az üzemidőről egyelőre nincs pontos adat, mindenesetre ki lehet indulni abból, hogy az AMD AllDay Power hitelesítés 8 órás működést követel enyhe webes terhelés mellett. AMD visionös gépekről lévén szó a rendszerek támogatják a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t, illetve az OpenCL 1.2 és a C++ AMP felületet. Emellett az APU-k UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video, illetve a stage 3D szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt. A Trinity APU emellett rendelkezik HSA-kompatibilis MMU egységgel (IOMMU v2), továbbá támogatott az Eyefinity szolgáltatás is, mely a Lenovo újdonságai esetében további két kijelzőt hajt meg a notebookok saját megjelenítői mellett, és a HDMI-re kötött egység független nyolccsatornás hangfolyamot is kaphat. A sztereó 3D-s tartalmak kezelése is megoldható, ha a HDMI interfészre csatlakoztatott kijelző képes feldolgozni a jelet.

Az előtelepített operációs rendszer kiléte egyelőre ismeretlen, de azt már tudni, hogy a bejelentett termékek közül a legolcsóbb konfiguráció 570 dollár lesz. A forgalmazás egyelőre csak Japánban kezdődik meg, de később a világ többi tájára is eljutnak a masinák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés