Hirdetés

Az LG 3D-ben, míg az AOC VA panelben utazik

A CeBIT a monitorok szempontjából sok újdonságot nem hozott, de az LG-nek azért sikerült némi frissítéssel előállnia. A szerényen Super 3D jelzéssel illetett termék pontos típusa D2342P lesz, és természetesen képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére. A TN panelt alkalmazó, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző 1920x1080 pixelt képes megjeleníteni, emellett a válaszideje 5 ms, a dinamikus kontrasztaránya pedig 5 000 000:1. A maximális fényerő hagyományos 2D-s tartalom mellett 250 cd/m²-es lesz, de ez az érték 3D mellett feleződik.

LG D2342P
LG D2342P (forrás: TechConnect) [+]

A 23 hüvelykes monitorhoz két darab passzív szemüveg jár majd, vagyis a kijelző 60 Hz-es képfrissítésre képes, így a 3D-s hatás a polarizációs szűrők segítségével jön létre. A döntés hátterében az áll, hogy a gyártók úgy vélik, hogy a 3D egyik legnagyobb problémája a szemüveg kötelező viselése. Ezt ugyan jelenleg még nem lehet elhagyni, de az aktív megoldások passzívra történő cseréje jelentősen csökkenti az eszköz súlyát, vagyis kényelmesebb lesz a szemüveg használata a felhasználó számára. Az LG egy programot is biztosít, amely a hagyományos videókat és képeket konvertálja 3D-s tartalommá. Az alkalmazás használatával egy szimulált hatás jön létre, ami megpróbálja megfelelően visszaadni a térbeli érzetet. Természetesen nem mindig lesz tökéletes a végeredmény, így érdemes speciálisan 3D-re felkészített filmet vagy képet nézni.

LG D2342P szemüvegek
LG D2342P szemüvegek (forrás: TechConnect)

A D-Sub, DVI és HDMI bemenettel felszerelt LG D2342P még ebben a hónapban elérhető lesz 299 eurós ajánlott fogyasztói ár mellett. Májusban érkezik egy 25 hüvelykes D2542P jelzést viselő verzió, ami csak a nagyobb képernyőben különbözik a testvérmodelltől.

Az AOC is bejelentette, hogy érkezik az e2795Vh jelzésű monitor, mely egy 27 hüvelykes versenyző lesz. A LED-es háttérvilágítást használó termék az MVA panelnek hála 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, mely értékhez 300 cd/m²-es fényerő és 5 ms-os válaszidő társul, emellett a képernyő natív felbontása 1920x1080 képpont lesz.

AOC e2795Vh
AOC e2795Vh

A DVI és HDMI bemenettel felszerelt monitor energiatakarékos is, továbbá rendelkezik sztereó hangrendszerrel, és egy négyportos USB elosztóval. Az AOC e2795Vh megjelenése áprilisban esedékes, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés