Hirdetés

Megérkezett az érintőkijelzős Lenovo X1 Carbon Touch Ultrabook

Nemrégiben egy véletlen(?) baki következtében a Lenovo hivatalos weboldalán felbukkant a ThinkPad X1 Carbon Ultrabook érintőkijelzős változata, azonban részletek nem derültek ki a masináról, így maradtak a találgatások. Egyedül a név volt biztos, de enélkül is szinte borítékolható lett volna a „Touch” jelző megjelenése. A mai nappal viszont a gyártó véget vetett a találgatásoknak, ugyanis hivatalos közleményben tudatták, hogy a ThinkPad X1 Carbon Touch Ultrabook árusítását még ebben a hónapban megkezdik.

Az újdonság nem sokban különbözik a hagyományos kijelzővel szerelt verziótól, már ami az X1 főbb részleteit illeti, ugyanakkor a 10 ujjas érintésérzékeny panel miatt némi változás fedezhető fel a technikai paraméterekben. A 14"-es kijelzőméret és a HD+ felbontás megmaradt, viszont a touch képesség miatt a gép vastagsága 18,9 mm-ről 20,8 mm-re nőtt, a tömeg szempontjából pedig 1,36 kg-ról 1,55 kg-ra hízott. A megnövekedett súlyt kompenzálandó a Lenovo új, kilapított töltőt ad a géphez, ami mindössze 17 mm vastag, tömege pedig csupán 235 gramm, ami mintegy 53%-kal könnyebb, mint elődje.


[+]

Belül nem sok változást fedezhetünk fel: a processzor Core i5-3427U vagy Core i7-3667U lehet, memóriából maximum 8 GB választható, a tárolásra pedig 128 vagy 256 GB-os SSD használható, míg az operációs rendszer kiépítéstől függően Windows 8 vagy Windows 8 Pro. Biztonsági kiegészítőkből (mint a TPM, ujjlenyomat-olvasó, port lezárás) most sincs hiány, illetve a vPro képességről sem kell lemondani. A 3G modul ezúttal is opcionális kiegészítőként lesz jelen, habár a jelenleg rendelhető gépek esetében még egyiknél sem választható.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy idehaza pontosan milyen kiépítésben lesznek kaphatók a touchos X1 Carbon ThinkPadek. Az amerikai árakból kiindulva viszont szinte biztosra vehető, hogy az érintőkijelzőnek komoly felára lesz: a "sima" X1 Carbon 1249 dollárról indul, míg a Lenovo honlapja az érintős modellre 1499 dolláros kezdőárat ad meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés