Hirdetés

Nagy felbontású kijelzővel készül a Lenovo ThinkPad X1 Carbon Ultrabook utódja

A Lenovo hivatalosan még nem jelentette be az általunk is tesztelt ThinkPad X1 Carbon Ultrabook utódját, de a jelek egyértelműen azt mutatják, hogy a gyártónál már dolgoznak rajta. A kiszivárgott diák alapján az új gép a ThinkPad X3 jelzést viseli majd, és továbbra is a 14 colos kategóriában indul, ám természetesen könnyebb és vékonyabb lesz elődjénél, ahogyan azt a mellékelt ábra is mutatja.


[+]

Természetesen az X3 alapjául már az Intel Haswell platform szolgál 15 wattos TDP osztályba sorolt Core i3-i7 központi egységekkel, továbbra is kizárólag IGP-vel, legfeljebb 256 GB-os SSD-vel és 4 vagy 8 GB RAM-mal (utóbbi SO-DIMM foglaltban és nem forrasztva). Ami jelentősen változni fog, az a kijelző, amiből nem lesz HD felbontású, csupán normál vagy érintős Full HD, valamint QHD (2560x1440 pixel) IPS. Ráadásul fedele immáron 180 fokban lesz nyitható, ezzel igazodva a kor követelményeihez. Fejlődik az adatkapcsolatért felelős részleg is, így a kétsávos Wi-Fi vezérlő az IEEE 802.11ac-s szabványnak is megfelel, az opcionális 3G modemet pedig LTE váltja fel, illetve az NFC sem marad ki.


[+]

Nagyon fontos újítás, hogy az X3 dokkolhatóságára is gondoltak ezúttal, noha nem egészen a klasszikus értelemben véve, hanem az Edge-féle OneLink porton keresztül, ami így is több mint a semmi. Ezt leszámítva a csatlakozók terén nagy változásra nem kell számítani, csupán az utolsó USB 2.0-s portot száműzték végleg, ennek helyét az USB 3.0 vette át.

Árról és megjelenésről természetesen nincs információ, hiszen a fent felsoroltak egyelőre nagyon korai – meg nem erősített – értesülések, így még bármi változhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés