Hirdetés

Lenovo ThinkPad X130e – strapabíró segédeszköz osztálytermekbe

A Lenovo legújabb notebookját szokatlan módon nem magánszemélyeknek, hanem kifejezetten iskolák, oktatási intézmények részére fejlesztette ki. A tervezés során egyeztetve oktatókkal és szakértőkkel arra a megállapításra jutottak, hogy elsődleges fontosságú az ellenálló képesség, ami a célközönséget figyelembe véve érthető; egyszerűen a lehelet vékony szálcsiszolt alumínium burkolat nem ebbe a környezetbe való, ide funkcionális használati tárgyak kellenek!


[+]

Ugyanakkor nem a katonai szabványok teljesítése lebegett a szemük előtt, de annak érdekében, hogy túléljék a „fiatalos hévvel” munkálkodó tanulók mindennapjait, rengeteg apró átalakítást eszközöltek egy átlagos laptophoz képest. A kijelző kávája kifejezetten nagy, 1,2 mm vastagságú műanyagból készült, és a perem végig kapott egy gumiszegélyt. A gyártó állítása szerint a sarkokat is 33%-kal erősebbre tervezték, hogy egy oldalirányú behatást vagy zuhanást is nagyobb eséllyel vészeljen át. A csatlakozókat megerősítették és minél jobban a készülékházba süllyesztették, hogy véletlenül se akadjanak bele semmibe sem. Szintén kulcsfontosságú a strapabíró zsanér, amit minimum 30 000 kinyitás-becsukás ciklusra hitelesítettek.


[+]

A 11,6”-es gép könnyen elfér a hátizsákban és 1,78 kg-os súlya is lehetővé teszi a kényelmes hordozhatóságot. Tekintve a célközönséget, a teljesítmény mondhatni másodlagos, ettől függetlenül a Lenovo igyekezett egy modern munkagépet összeállítani. A kiépítések alján AMD Fusion E-300 és E-450 APU, vagy Intel Core i3-2367M processzor szerepel, melyek teljesítménye integrált grafikus alegységükkel együtt tanulmányi és multimédiás célokra elegendő, de persze igény esetén erősebb hardverrel is rendelhető. Az X130e alapból 2 GB (8 GB-ig bővíthető) memóriát, 500 GB-os merevlemezt, webkamerát, kártyaolvasót és egy 6 cellás akkumulátort tartalmaz, mely 8 és fél óráig képes táplálni a notebookot.


[+]

Vezeték nélkül Wi-Fi-n vagy Bluetooth 3.0-n képes kommunikálni, csatlakozókból 3 db USB 2.0, kombinált audio kimenet/bemenet, VGA, HDMI és Ethernet található. A Lenovo RapidBoot technológiájával is felvértezte, így az indulás elméletileg kevesebb mint 20 másodperc alatt megtörténik. Forgalmazása december 20-án kezdődik 469 dolláros vételártól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés