Hirdetés

Intel Arc GPU-val érkező egybegép tűnt fel a Lenovo kínálatában

Az augusztusban debütáló, ThinkCentre szériás újonc egy rakás MI funkciót vonultat fel, és a biometrikus azonosítás csak egy a sokból.

A Lenovo egy ThinkCentre neo 50a 24 névre keresztelt egybegéppel jelentkezett, ami MI algoritmusok használatával kívánja segíteni a kis- és középvállalkozások mindennapi munkáját. A 12. generációs Intel Core i7 H-sorozatú processzorokra épülő masinába legfeljebb 16 GB DDR5 memóriát kérhetünk, miközben a grafikáról dedikált Intel Arc A370M GPU gondoskodik. A PCI Express interfészes M.2 SSD kapacitásának maximuma 1 TB, de igény esetén 2 TB-os merevlemezzel ugyancsak bővíthető a 3 wattos harman/kardon hangszórókkal megfejelt vas.


[+]

A 23,8 hüvelykes, Full HD-s képernyő fénysűrűségének plafonja 250 cd/m², és alternatívaként érintéses vezérlés is szerepel a menün. Az ambiens fényszenzor automatikusan állítja a fényerőt a környezeti fényviszonyok függvényében, és az energiatakarékosság érdekében jelentősen csökkenti azt, ha elfordulunk a kijelzőtől. A készülékházba süllyeszthető, tömbmikrofonnal megtámogatott, 5 megapixeles kamera barátságban van a Windows Hellóval, viszont egy kis extra költség fejében olyan – MI által biztosított – okosfunkciókkal bővülhet a repertoárja, mint az arcvonásainkat kiélesítő, de a hátteret elmosó Smart Appearance.


[+]

A hálózati oldalon a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5 jelenti a csúcsot, de persze a gigabites LAN sem hiányzik az fTPM 2.0 chippel szerelt, 11,88 kilogrammot nyomó PC specifikációi közül. A fedélzeti csatlakozók között egy HDMI bemenetet, egy HDMI 2.1 kimenetet, egy 45 wattos gyorstöltésre képes USB Type-C aljzat, két USB 3.2 Gen2 Type-C konnektor, egy USB 3.2 Gen2 Type-A, egy USB 3.2 Gen1 Type-A és egy USB 2.0 kaput lelhetünk fel a 3,5 mm-es jacken (meg nyilván az RJ-45 csatolón) kívül. Egy széljegyzetet talán megér, hogy a kábelrendezővel ellátott talpon található egy bevágás, amivel akár a mobiltelefonunkat is megtámaszthatjuk.


[+]

A gép legfőbb vonzereje talán az, hogy az irodai miliőben számos MI-n alapuló képesség igyekszik megkönnyíteni életünket. A megjelenítőt taglaló részben már említettünk ilyet, de ott van még mondjuk az AI Meeting Manager, ami valós idejű szövegfordítást, netán feliratozást nyújthat, illetve a diktált szöveget is írott sorokká tudja alakítani, sőt, az Amazon Alexával történő interakció úgyszintén támogatott.


[+]

Az Energy Star 8.0-s, illetve EPEAT Silver minősítésű, egyelőre még ismeretlen árazású újdonság vásárlói részt vehetnek a gyártó úgynevezett CO2 Offset Service szolgáltatásában, amely vállalkozásoknak asszisztál ahhoz, hogy azok hozzájárulhassanak bizonyos ökológiai projektekhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés