Hirdetés

CES 2021: egybegépek és szuperhordozható apróságok a Lenovótól

A techóriás az NEC-vel összeállva hozott két Tiger Lake-re épülő újdonságot, és piacra dobott egy tévének is beillő egybegépet.

A Lenovo és az NEC együttműködésében készülnek a Lavie termékek, ezekből most két új példányt láthatunk, a Minit és a Pro Mobile-t. Az előbbi egy furi öszvér: egy 8 hüvelykes, 1920x1200 pixeles kijelzőre épülő eszköz, amelyet a gyártó(k) kifejezetten játékokhoz ajánlanak. Jó, itt elsősorban a „mobile gaming” az, amire gondolnak, de nem az okostelefonos szintre, az 579 grammos fehér apróságban ugyanis Intel Core i7-1180G7 van, 16 GB kétcsatornás RAM és egy 256 GB-os SSD mellett. A kijelző meghajtását a CPU mellé integrált Iris Xe IGP-re bízzák, így mondjuk túlzottan magas minőségi beállításokkal nem lesz érdemes próbálkozni az újabb játékokban. Energiaforrásként egy 26 Wh-s akkumulátort kapunk.


[+]

Mint a képeken is látszik, a retró hangulatot sugárzó billentyűzet háttérvilágítást is kapott, a burkolat alatt pedig elfért a Wi-Fi 6 adapter, a Bluetooth 5.1, oldalt pedig még két USB 3.1 Gen2-es Type-C port is. A Lavie Minihez opcionális kiegészítőként készítettek egy vezeték nélküli, de a készülékkel összekapcsolható kontrollert, amely az Xboxéra hajaz, illetve egy dokkolót, ami például külső kijelzők csatlakoztatását is lehetővé teszi.


[+]

A másik Lavie termék a Pro Mobile, amely egy klasszikus, bár elég apró notebook, 13,3”-es képernyővel, 889 grammos tömeggel, de 17 mm-es vastagsággal. A tengerészkék burkolat egy Core i7-1165G7-et, 16 GB LPDDR4X-et, 512 GB SSD-t és a már említett, Full HD felbontású kijelzőt rejti. Csatlakozókból három darab USB (egy Type-A, két Type-C, mindegyik 10 Gbps sebességgel) található a kis gépen, amely 1700 dollárba kerül majd.


[+]

Hogy pontosan mikortól, azt egyelőre nem tudni, és a Miniről sem, amely ráadásul még csak prototípus formájában létezik.

A Lavie cuccok után következzék a Yoga AIO 7, egy méretes, 27”-es képernyő köré épített egybegép. A készülék 4K felbontást kínál, a kijelző maga pedig pivot funkciót is kapott, míg alatta egy JBL-Harman tanúsítványt is viselő hangrendszer terpeszkedik.


[+]

A panel egyébként 99%-os DCI-P3 színteret kínál, és hogy a számítási teljesítményre se legyen panasz, egy Ryzen 7 4800H processzor található mögötte. A dedikált GPU viszont kissé idejétmúlt, a (valószínűleg mobil) GeForce RTX 2060 helyett az új generációs, pont ebben a hónapban érkező mobil RTX-ek talán jobbak lettek volna. Ezek mellé 16 vagy 32 GB RAM, illetve akár 1 TB SSD is kerülhet. Az AIO 7 valamikor a tél vége felé kerülhet a boltokba, induló ára 1600 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés