Hirdetés

Itt a Lenovo ThinkCentre egybegépek új nemzedéke

A vállalat aktuális AIO PC-je Raptor Lake platformra épül és Ada Lovelace GPU-val is begyűjthető, de MI nyújtotta funkciókban sem szűkölködik.

A Lenovo legfrissebb üzleti egybegépe a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 névre hallgat, és 27 hüvelykes, 2560 x 1440 pixeles felbontású, 60 Hz-es IPS kijelzővel jön, ami 350 cd/m²-es maximális fénysűrűséggel, a kategóriában megszokott 1000:1 statikus kontrasztaránnyal, 99 százalékos sRGB színtérlefedettséggel, illetve gyári kalibrációval rendelkezik.


[+]

A kompakt megoldás akár 13. generációs, vPro Enterprise technológiás Intel Core i9 processzorral is kérhető, és ha az integrált grafikus lapka nem elégíti ki az igényeinket, alternatívaként NVIDIA GeForce RTX 4050 (notebook) GPU-t választhatunk mellé. Rendszermemória gyanánt legfeljebb 64 GB DDR5 RAM-ot passzinthatunk a masinába, míg a két M.2 slotba 256 vagy 512 GB-os, esetleg 1 TB-os SSD-ket rakathatunk, de opcióink sorában 2,5 hüvelykes, 1 TB-os merevlemez és optikai meghajtó egyaránt szerepel.

Az 5 wattos Dolby Atmos (sztereó) hangszórókkal, valamint MI zajszűrést alkalmazó, kétegységes tömbmikrofonnal szerelt vas arcfelismerést támogató, 5 megapixeles RGB-IR webkamerával érkezik, azonban az MI algoritmusoknak és az emberi közelséget detektáló szenzornak köszönhetően nem csupán a billentyűzet nélküli be-/kijelentkezés előtt zöld a lámpa, de a szerkezet automatikusan elhomályosítja képernyőnk tartalmát, ha valaki a hátunk mögül kíváncsiskodik.


[+]

A TPM 2.0 chippel megfejelt konfiguráció oldalán egy Thunderbolt 4, egy opcionális Thunderbolt 3, illetőleg két USB 3.2 Gen2 Type-A kapu állomásozik a 3,5 mm-es kombójacken, illetve az ugyancsak opcionális 3 az 1-ben kártyaolvasón kívül, miközben a hátulján egy DisplayPort 1.4a, egy HDMI 2.1 TMDS kimenet/HDMI 1.4 bemenet kombó, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, meg három USB 3.2 Gen1 Type-A konnektor (az egyik folyamatosan áram alatt van), plusz egy Intel vezérlő hajtotta gigabites Ethernet táborozott le.


[+]

A vezetékmentes halmazban Intel Wi-Fi 6 vagy Wi-Fi 6E szállásolhatja el magát, noha ezért külön kell fizetnünk, és a kábelvezető réssel megspékelt állvány portré állásba forgatható, mialatt talprészén egy bemélyedés található, amibe például okostelefonunkat támaszthatjuk le. Ez kifejezetten hasznos, ugyanis ha Lenovo ThinkPhone-t, netán bizonyos Motorola készülékeket nyúzunk, egy dedikált applikáció segítségével könnyedén a PC-hez kapcsolódhatunk, hogy szabadon mozgathassunk fájlokat, egyéb applikációkat streameljünk, szöveges üzenetekre válaszoljunk vagy nyomon kövessük a telefonunkra bejövő, különféle értesítéseket, annak kézbevétele nélkül.

Lehetőségeink tárházában ott figyel a Lenovo Device Manager nevű, végponti menedzsmentet biztosító, felhős alapokon nyugvó segédprogram, a gépi tanulás révén programfutási prioritást és boost teljesítményt variáló Energy Performance Optimizer, az adatvédelemre fókuszáló ThinkShield, az USB-s háttértárakat kizáró Smart USB Protection vagy a Microsoft Teams validációt élvező, utólag beszerzendő (Type-C-s) Conference Call Base a maga négysugárzós harman/kardon hangrendszerével, továbbá négyegységes tömbmikrofonjával, amely MI zajcsökkentést és visszhangkioltást ígér.


[+]

A Mil SPEC teszten átesett, porral szemben UL Anti-dust minősítéssel jutalmazott újdonságot Windows 11 Home-mal vagy Próval értékesítik, és egyes piacokon már megvásárolható státuszban van, ám a sajtóanyag nem közölte az indulóárát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés