Lenovo blog: itt a ThinkPad 13 második generációja

Megújult a Lenovo fekete és ezüst színben is kapható, 13,3 hüvelykes vállalati gépe.

Tavaly, a hatodik generációs, Skylake Core i processzorokkal mutatkozott be egy merőben új ThinkPad, ami méretével és számozásával is kilóg a termékvonalból. A pusztán csak ThinkPad 13-nak nevezett modell 13,3 hüvelykes, egyszerűbb és olcsóbb alternatívája a fokozottan hordozható modelleknek, mint amilyen az X270, T470s vagy az X1 Carbon. Ahogy illik, a következő, tehát hetedik generációs, Kaby Lake Core i processzorok érkeztével ki kellett hozni frissített változatát. Maradt a 13-as név, az újdonságokat 2nd gen, vagyis második generáció jelzővel illették.


[+]

Külső, azaz gépház terén lényegében semmilyen változás nincs, maradtak a megszokott, egyszerű ThinkPad vonalak, a méretek és a csatlakozókiosztás is ugyanolyan, mint egy éve volt. A széria érdekessége, hogy a fekete mellett van ezüstszürke színű modell, ráadásul ennek a gépháza alumíniumból készült, nem pedig egyszerű műanyagból, mint a sötét változaté, így a világos masszívabb és elegánsabb, élőben szerintünk sokkal jobban mutat.


[+]

Nem lett túl vékony a gépház, alig vékonyabb 2 centiméternél, a súly pedig 1,44 kilogrammról indul. Mivel nincs 2,5 hüvelykes hely és optikai meghajtó sem, bőven maradt belül tér a tisztességes méretű hűtésnek és két DDR4 memóriamodulnak. Az adattár természetesen M.2 csatolós SSD, a Wi-Fi modul MU-MIMO támogatású Intel Wireless-AC 8265, a korábbi modellel ellentétben viszont itt már nincs Ethernet vezérlő, a mobilinternet modem pedig mindkét generációból hiányzik.


[+]

A 13,3 hüvelykes kijelző 1366x768 pixellel TN paneles, 1920x1080 pixellel viszont már IPS-es, utóbbinál érintésérzékeny verzió is választható. Sajnos az akkumulátor nem valami nagy, 42 wattórás, és a többi hardverkomponenshez hasonlóan csak a teljes fenéklemez eltávolításával lehet hozzáférni. A csatlakozók közül az USB 3.1 Gen1 támogatású USB Type-C-t és a OneLink+ port replikátort kell kiemelni, bár ezeket már az előző generációnál is megtalálhattuk.


[+]

A fekete színű alapmodellt Core i3-7100U processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel, 1366x768 pixeles kijelzővel, Windows 10 Pro operációs rendszerrel és három év garanciával 280 000 forint körül kínálják. Érdemes lehet rákölteni még 40-50 000 forintot és inkább Full HD kijelzővel, 8 GB memóriával és 180 vagy 256 GB-os SSD-vel megvenni. Jó hír, hogy a csinosabb, alumíniumházas, ezüstszürke modell majdnem egy árban van az egyszerűbb, fekete műanyag kivitellel.

Azóta történt

Előzmények