Lenovo blog: bemutatjuk a ThinkPad T470s-t

Ezüstszürkében is elérhető a Lenovo egyik legjobb notebookja.

A 14 hüvelykes, T sorozatos ThinkPadek között mindig az s-re végződő változat volt a legérdekesebb. Tudott mindent, amit a normál verzió, miközben könnyebb, vékonyabb házban érkezett, de sosem volt olyan félelmetesen karcsú és törékeny, illetve drága, mint a szénszálas műanyagra alapozó ThinkPad X1. Az aktuális, hetedik generációs Core i processzorokkal szerelt modellt ThinkPad T470s-nek hívják, és alapesetben csak a szakértők tudják szemre megkülönböztetni a T460s elődtől.


[+]

Kivéve azt az esetet, amikor nagyon szembetűnő a különbség: ugyanis a ThinkPad T470s a szokásos, egyesek szerint elegáns, mások szerint visszafogott, megint mások szerint unalmas, sötét szín mellett ezüstszürkében is rendelhető. Mindkét változatnak magnéziumötvözetből készült a háza, csak a kijelzőfedélnél használtak szénszálas műanyagot. A mindössze 18,8 milliméter vastag laptop súlya 1,32 kilogrammról indul, ebbe 23 wattórás belső akkumulátor fért. A T470s természetesen dupla akkus, azaz hátuljára még egyet csatlakoztathatunk, így 49 wattórára nő az energiatartalék.


[+]

Belül természetesen hetedik generációs, kétmagos, négyszálas, 15 watt TDP fogyasztási értékű Core i processzorokat találunk akár vPro támogatással, de kérésre az előző generációs, vPrós Core i5-6300U-t vagy Core i7-6600U-t is beépítik. Memóriából 4 vagy 8 GB DDR4-et forrasztanak az alaplapra, a második memóriacsatornába legfeljebb 16 G-os SO-DIMM modult tehetünk, így a maximum 24 GB RAM. Világos, hogy a könnyű, vékony, kétakkus laptopba nem fér hagyományos merevlemez, ezért az adattár szerepét M.2 foglalatos SSD tölti be SATA 3.0 vagy PCI Express 3.0 x4 csatolóval.


[+]

Kijelzőből már az alapmodell is Full HD felbontású és IPS paneles, de kérhetünk WQHD felbontásút is 2560x1440 pixellel. Érintésérzékeny kivitel csak a Full HD-ből rendelhető. Mondani sem kell, hogy a háttérvilágításos billentyűzet közepén ott mosolyog a pöcökegér, a gépház aljáról nem hiányzik a dokkolócsatlakozó, emellett a nagysebességű WiGig révén vezeték nélkül is rákapcsolhatjuk perifériáinkat a laptopra, harmadik lehetőségnek, nagy sávszélességű átvitelre pedig ott a Thunderbolt 3.0 támogatású USB Type-C aljzat. Az opciós listán ujjlenyomat- és SmartCard-olvasó, mobilinternet modem, illetve többféle, fejlett Wi-Fi adapter szerepel.

Azóta történt

Előzmények