Lenovo blog: a legújabb gamer notebookok

Nemsokára a hazai piacra lép a Legion Y520 és a Legion Y720, játékra tervezett laptop.

Januárban, a CES-en mutatta meg a nagyközönségnek legfrissebb, játékosoknak szánt notebookjait a Lenovo. A gamereket célzó termékvonal immár nem csak az Y betűt, hanem a jobban elkülönülő Legion almárkát is a nevében tudhatja. Kezdetnek két notebookot kapunk, melyek a játékos réteg két külön szegmensét célozzák.

A Lenovo Legion Y520 azoknak való, akik időnként útra kelnek játékos gépükkel. Kijelzője 15,6 hüvelykes, ami már elég nagy a szórakozáshoz, de még elfogadható méret a hordozáshoz. Alapterülete 380 x 265 mm, és mivel csak 25,8 mm vastag, tömege pedig 2,4 kilogramm, alig nagyobb egy átlagos 15,6 hüvelykesnél, simán elfér egy válltáskában vagy hátizsákban. A gépház burkolatát fémből készítették, természetesen nem hiányoznak róla a gamer eszközökre jellemző látványelemek, de azért nem szálltak el e téren a Lenovónál, a billentyűzetvilágítás például csak egyszínű, vörös. Nagyon ügyesen tervezték meg a gombok elrendezését, a játékosok számára fontos kurzormozgatók szép nagy helyet kaptak.

Hardver terén sincs ok a panaszra. A Legion Y520 alapját hetedik generációs, négymagos Core i processzorok adják, a Full HD felbontású, IPS paneles kijelzőn pedig GeForce GTX 1050 Ti kezeli a pixeleket. Két foglalat várja a DDR4 memóriát, a 2,5 hüvelykes meghajtóhely mellett van M.2 SSD foglalat is. Ki kell még emelni a két darab 2 wattos hangszórót, amelyeket a kijelző tövébe tettek, és a Harman segítségével fejlesztették őket. Sajnos az akkumulátor csak 45 wattórás, a hűtésnek viszont két ventilátora van. A Legion Y520 rövidesen március második felében jelenik a hazai piacon, ára kétszázötvenezer forintról indul majd.

A következő fokozatot a Lenovo játékos laptopjainál a Legion Y720 jelenti. Szintén 15,6 hüvelykes, mindent tud, amit egyszerűbb társa, de erősebb, vaskosabb, nehezebb. A 29 mm vastag gépház itt is négymagos Core i processzorokat rejt, viszont a grafikus alrendszer már GeForce GTX 1060 6 GB memóriával, ami a Lenovo szerint épp elégséges a VR headsetek meghajtásához. Tuningoltak a kijelzőn is, ami ennél a típusnál a Full HD mellett 4K felbontású is lehet, a billentyűzet világításának színe pedig állítható.

Büszkén hirdeti a Lenovo, hogy a Legion Y720 az első Dolby Atmos támogatású notebook, hangzását a JBL boszorkánykonyhájából származó, két 2 wattos hangszóró és egy 3 wattos mélynyomó adja. További érdekessége, hogy kompatibilis az Xbox One vezeték nélküli távirányítójával. Hazai megjelenése szintén március második fele, ára pedig 350 000 forintnál kezdődik majd.

Azóta történt

Előzmények