Hirdetés

Lencsevégen a HP webOS-es táblagépe

Hírek érkeztek a HP táblagépéről, mely a korábban elmeszelt Slate nevű termék újragondolásának tekinthető. A vállalat még az elmúlt év közepén dobta az Intel Atom processzort használó, Windows 7 operációs rendszerre épülő megoldását. A meg nem jelent termék kétségtelenül versenyképtelen lett volna az iPad ellen, így a vállalat talán nem döntött rosszul, amikor egy webOS-re épülő tablet mellett tette le a voksát. Az operációs rendszer lényegében a korábban felvásárolt Palm fejlesztése, és technikailag a Linuxra alapoz.


Forrás: Engadget

Maga a termék Topaz kódnéven fut, és 9 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőt alkalmaz, amit elől egy kamera is kiegészít. A HP a magas fogyasztás miatt végleg dobta az Intel Atomot, és egy ARM-alapú processzort választottak, melynek paraméterei egyelőre nem ismertek, de az alacsony energiaigény előre borítékolható. A kémfotók alapján a tablet fényes fekete külsőt kapott, és a formáját tekintve kifejezetten hasonlít az iPadre. Szintén érkezik egy Opal kódnevű megoldás is, mely az előzetes adatok szerint a nagyobb modell 7 hüvelykes képernyővel rendelkező variánsa.

Több forrás tudni véli, hogy a két tablet három verzióban lesz majd kapható. Egy egyik csak Wi-Fi modult tartalmaz, míg a másik már 3G-s modemmel is rendelkezik. A harmadik, LTE verzió előreláthatólag csak az Egyesült Államokban lesz forgalmazva és kezeli majd a Verizon 4G-s LTE hálózatát. A pontos megjelenésről és az árakról egyelőre nem lehet tudni, de február 9-én több adat kiderülhet a HP webOS-t bemutató rendezvényén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés