Hirdetés

Újabb hírek a NoteSlate-ről

A pár napja bemutatott NoteSlate híre szinte bejelentését követően azonnal bejárta a világot, nagy visszhangot keltve. Nem is csoda, hiszen ha nem is tudjuk megmagyarázni, hogy mi, de van benne valami, ami rögtön megfogja az embert. Ennek a pozitív fogadtatásnak persze a cseh készítői, tervezői is nagyon örültek, így egyrészt weblapjukat kicsit rendezettebb formába alakították, másrészt sok-sok új információval is feltöltötték a digitális füzet iránt érdeklődők nagy örömére.

NoteSlate [+]
NoteSlate [+]

Már jobban körvonalazódik, hogy a készítők milyen irányban akarnak pontosab elmenni, hogyan is képzelik el a NoteSlate használatát és felhasználási módjait. Talán az egyik legfontosabb, hogy mindenképpen 1 bites, monokróm megjelenítőben gondolkodnak, amivel tényleg az egyszerűséget szeretnék kihangsúlyozni, na meg a fogyasztásnál is számít. Ennek megfelelően a korábban említett négyszínes megjelenítőt dobták, egyelőre a távlati terveikben sem szerepel ilyen változat. A kijelzővel szeretnék minél jobban visszaadni az igazi papír használatának érzését, így matt felületű, rezisztív, gyors reagálású érintőképernyő lesz. A 102 ppi-s pixelsűrűségű megjelenítő képe egyébként az akku lemerülése után meg megmarad a technológia miatt, így semmi nem veszik el ebben az esetben sem, a következő feltöltéssel pedig folytatható a munka.

A 9 mm vastag készülék széle 2 mm-es [+]
A 9 mm vastag készülék széle 2 mm-es [+]

Maga a készülék széle is vékony, mindössze 2 mm-es, hogy még jobban emlékeztessen egy füzetre. A mellékelt toll ellentétes oldalán „radír” lesz, ami a hegyes sarkával 1, a széles oldalával 10 pixelt tud törölni. A három fizikai gombra természetesen bármilyen funkció beállítható, a készítők azonban az alap mentés/legutóbbi lap/törlés kombót ajánlják.

A tollak
A tollak

Ahogy már megtudhattuk, SD kártya olvasója lesz. Egy 4 GB-os kártyára a tervezők szerint nagyjából 70 000 oldal fér, ami lássuk be, még könyvből is rengeteg, A4-es oldalból meg pláne. Az normál méretű USB portján keresztül lehet frissíteni (a nem Wi-Fi kártyás modelleknél), és tölteni is a 12 voltos adapterével vagy a később beszerezhető napelemes töltővel nagyjából 30 Wh-s akkuját.

A NoteSlate aljzatai, bemenetei [+]
A NoteSlate aljzatai, bemenetei [+]

Immár ismert a konfiguráció egy része is: ARM processzora lesz 128 MB 233 MHz-es RAM-mal és 1 GB belső integrált flash tárhellyel, ami például az automatikus mentések tárolására szolgál majd. Megjelenését tekintve ötféle modell van a kínálatban most: a fekete, fehér, piros, zöld és kék verziók, de a weboldal szerint később az online boltban szabadon lehet majd kiválasztani a kívánt színeket.

A teljes széria az öt modellel [+]
A teljes széria az öt modellel [+]

Szabadon választható színű modellek is várhatók [+]
Szabadon választható színű modellek is várhatók [+]

Az interfész, a menük szabadon alakíthatóak, konfigurálhatóak lesznek. Rácsos elrendezés lesz az alap, de azon belül az egyes funkciók, ikonok helyét a felhasználó választhatja meg, így teljesen testreszabható lesz. Ez az úgynevezett imprint rendszer lesz, ami a NoteSlate Firmware 2.5 és 3.0-s verzióiban teljesedik ki majd.

A NoteSlate kijelzője 1:1-es megjelenítésben (a nagyítás után) [+]
A NoteSlate kijelzője 1:1-es megjelenítésben (a nagyítás után) [+]

És persze a hálózatról sem feledkeztek meg, a NotesLate funkcióval Wi-Fi-n és USB-s kapcsolaton keresztül is megoszthatunk bármit. Továbbá terveznek játékokat, és olyan hasznos alkalmazásokat is integrálni, mint naptár, számológép, jegyzetelő, feladat-nyilvántartó. Az új információkért érdemes lesz figyelni a a weboldalukat, és a lassan induló blogjukat is.

Előzmények

Hirdetés