Hirdetés

CES 2011: bemutatkozott a Motorola XOOM tablet

A tabletek az utóbbi évben hatalmas lendületet vettek, és nagy fejlődésen mentek keresztül, így egy új versenyzőnek igazán újat kell mutatnia, ha egyáltalán a felszínen akar maradni. Ezt a gyártók elérhetik akár egy jó reklámmal és kampánnyal, vagy azzal, hogy tényleg jó, a többi hasonló közül kiemelkedő termékkel rukkolnak elő. A Motorola mindkettővel megpróbálkozott. Ahogy azt múltkor láthattuk, külön reklámfilmet is készített közelgő újdonságának, melyben a tabletes evolúció csúcsaként utal a cég a saját megoldására. A vállalat a CES-en végre be is mutatta a várva várt újdonságot, a XOOM tabletet, amely a gyártó elmondása szerint a világ első 3.0-s Android, azaz Honeycomb operációs rendszeres masinája.

[+]
[+]

A tablet 249 x 168 mm-es méretéhez 13 mm-es vastagság társul, tömege pedig 730 gramm. Egy 10,1”-es érintőképernyővel látták el, ami 1280x800 pixeles felbontású. A XOOM-ban az NVIDIA Tegra 2-es SoC dolgozik, amely 1 GHz-es órajelű kétmagos ARM processzorokra épül egy ULP GeForce grafikus mag mellett. Munkáját az 1 GB DDR2 RAM segíti, tárhelyként pedig beépített 32 GB-os memória áll a felhasználó rendelkezésére. Természetesen kártyaolvasója van, így tovább bővíthető azon keresztül, bár a jelek szerint ez egyelőre egy szoftverfrissítés után lehetséges csak. Hálózati eszközeinél megtalálhatjuk a 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyát és a 2.1-es Bluetooth modult, valamint 3G-s modeme is van, ami helyett a második negyedévben 4G-s megoldás is érkezhet. A XOOM rendelkezik még giroszkóppal és gyorsulásérzékelővel is. Ellátták továbbá 2.0-s micro USB aljzattal, valamint előlapján egy 2 megapixeles, hátsó oldalán pedig egy dupla LED vakus, 5 megapixeles kamera található, amivel 720p-s videofelvételek is készíthetők. A tablet a Motorola szerint nagyjából 10 órás videolejátszásra képes, és kezeli a 720p-s vagy 1080p-s mozgóképek több formátumát is.

[+]
[+]

A kiállítás résztvevői a XOOM-ot vizsgálva egy jó fogású, jól összerakott készülékről számoltak be, viszont a szoftveres részét még sokan kifogásolták. Ez persze főleg az operációs rendszernek tudható be, hiszen a Honeycomb még nincs teljesen kész, legalábbis erre fogták a képfrissítési problémákat és az akadozó működést. Mivel a Motorola pontos megjelenési időpontot nem adott meg, még van egy kis idejük csiszolni rajta.

[+]
[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés