Eddig bírta a SteamOS-alapú kézikonzol, leállt a Smach Z Kickstarter kampánya

Az elmúlt héten írtunk a SMACH Z Kickstarter kampányáról, amely jól indult ugyan, de mégsem úgy ér véget, ahogy annak normálisan kellene. A tervezők számos információ birtokában úgy döntöttek, hogy az aktuális gyűjtést leállítják és később visszatérnek egy jobb konstrukcióval.

Az indokban a cég részletesen kifejtette, hogy a 900 000 dolláros cél túlságosan is ambiciózus, így további támogatókat kell szerezniük, hogy ezt csökkentsék. Mindemellett a termékbe kerülő AMD rendszerchipről is kevés információt árultak el, amit azzal magyaráztak, hogy a partnerük nem adott lehetőséget a bővebb felvilágosításra, így ezt majd át kell beszélniük, hogy sokkal szabadabban kommunikálhassák a rendszer képességeit. Itt nyilván az sem segített, hogy a végleges termékbe kerülő SoC még nem készült el, ami megnehezítette a specifikációk publikálását.

Az új kampány előtt készül egy jobb prototípus is a SMACH Z-ből, amelyen jobban be lehet mutatni a rendszer képességeit. Utóbbi fontos tényező lehet, mivel így a fejlesztők bizonyítani tudják egy videóban az egyes állításaikat. Mindemellett nagyon sokan érdeklődtek az opcionális Windows verzió iránt, amelyet a vállalat megfontol. Bár eredetileg a SteamOS-re tervezték a csomagot, ez nem igazán mozgatta meg a többség fantáziáját, így érdemes egy Windows verziót komolyabban is elemezni. Ezenkívül a potenciális támogatók szerint az extra célokkal sem volt minden rendben, így adta magát a kampány felfüggesztése és egy későbbi újraindítása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés