Hirdetés

Lassan, de legalább halkan pörög a Sharkoon új ventilátora

Láttunk már hatékonyabb megoldást az új, Shark Disc névre keresztelt megoldásnál, az alacsony zajszint és az RGB viszont mellette szól.

A Sharkoon ma Shark Disc néven bemutatta legújabb házhűtő ventilátorát, ami valószínűleg most kerül utoljára a figyelem középpontjába, hiszen specifikációi miatt kiesik a legkeresettebb modellek köréből.


[+]

Egy gépházba leginkább hatékony, emellett pedig halk működésű ventilátorokat keresnek a vásárlók, cikkünk RGB LED-ekkel telerakott, 120 milliméteres főszereplője viszont inkább csak utóbbi kritériumnak felel meg, ugyanis 17,5 dB(A)-s zajszintje tényleg nem mondható túl nagynak, ezt főleg 1000 fordulat/perc sebességének köszönheti, ami a PWM vezérlés hiányában fix fordulatszámot jelent.


[+]

A 34,7 CFM-es légszállítási értéknél szintén láttunk már jobbat, de nem is kell mindig turbinákkal megszórni egy gépházat, hiszen vannak processzorhűtők, amik már önmagukban is hatékonyak és nem feltétlenül kell gyors (és hangos) ventilátorokkal segíteni a munkájukat – azokról a felhasználókról pedig még nem is beszéltünk, akik inkább csak a dizájn miatt vesznek RGB-s légkavarókat, számukra különösen fontos lehet, hogy inkább szép legyen, mint hangos.

A Sharkoon Shark Disc már megvásárolható a gyártó partnereitől, vételára 9,9 euró, ami átszámítva nettó 3500 forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés