Hirdetés

Lapos Radeonok dobják fel az augusztust

Nem lehetetlen, hogy az XFX és a PowerColor tervezői összebeszéltek, mivel a két cég egyszerre jelentette be, hogy vékony kivitelezésű Radeon HD 5770-es kártyákkal frissítenék fel az iskolakezdés előtti időszakot. A Juniper lapkára épülő termékek követik az AMD referenciaajánlásait. Ennek megfelelően a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő chip 800 shader processzort és 40 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát rejt, melyek 850 Mhz-en ketyegnek, míg az 1 GB kapacitású fedélzeti memória a GDDR5 szabványra épül és effektív 4,8 GHz-en üzemel.


PowerColor Radeon HD 5770 Single Slot

A PowerColor versenyzője a nem túl méretes alumíniumborda mellé egy szerény kiterjedésű ventilátort alkalmaz, ám a gyártó szerint nem kell félni a zajszinttől, mert a referenciamodellhez képest alacsonyabb feszültségen üzemel a kártyán található GPU, ami természetesen pozitív hatással van a hőtermelésre. A termék hátlapján egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet található, így az Eyefinity szolgáltatás is igénybe vehető. A PowerColor Radeon HD 5770 Single Slot augusztus közepén kerül forgalomba, az árazásról azonban nem nyilatkozott a vállalat.


XFX Radeon HD 5770 Single Slot és Eyefinity 5 [+]

Az XFX rögtön két modellel is készült, melyek a monitorkimenetekben különböznek. Az alapverzió, két DVI és egy mini DisplayPort interfészt alkalmaz, ami három megjelenítő kezelését teszi lehetővé, ám az Eyefinity 5 változat nem kevesebb, mint öt darab mini DisplayPort konnektort használ, és így öt kijelző hajtható meg. Mindkét kártya méretes ventilátort kapott, de a hűtőborda nem nevezhető nagynak. Az XFX Radeon HD 5770-ek szintén augusztus közepén kerülnek az üzletekbe, az áruk pedig 200-210 dollár között lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés