Hirdetés

Egy tucat monitort kezel az új PowerColor kártya

A PowerColor igazi szörnyeteggel készül a Computexre. Az AMD a főbb partnereinek már korábban is megengedte a presztízsterméknek számító Radeon HD 5970 kozmetikázását, amit az Asus, az XFX és a Sapphire ki is használt. Természetes, hogy a PowerColor sem szeretne kimaradni a jóból, és egy olyan termék tervezésébe kezdett, mely úttörő szolgáltatást kínál a maga területén.


forrás: TechConnect

A vállalat a Radeon HD 5970-et vette alapul, így a kártya két darab Cypress lapkát használ 2-2 GB kapacitású GDDR5 szabványra épülő fedélzeti tárral. A képen szereplő, hűtő nélküli modellen látható, hogy pontosan egy tucat mini DisplayPort kimenetet kínál, ami az Eyefinity technológiával megspékelve nem kevesebb, mint 12 monitor meghajtására képes. A termék három bővítő rést fog elfoglalni, az órajelekről azonban nincs pontos információ.

A PowerColor csodakártyája természetesen CrossFireX konfigurációban is működőképes, ami tovább bővíti a lehetőségeket, hiszen egyetlen számítógépről 24 monitor lesz kezelhető. A gyártó várhatóan a júniusban megrendezendő Computexen demonstrálja az extrém megoldást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés