Hirdetés

Újabb szög lehet a hagyományos tévézés koporsójába a spanyol "sport Netflix"

A tervek szerint ingyenesen lehetne megtekinteni a különféle sportesemenyéket egy online streaming szolgáltatáson keresztül.

A Spanyol Labdarúgóliga (Liga de Fútbol Profesional, LFP vagy röviden: LaLiga) elnöke Javier Tebas meglepő kijelentést tett a minap. Elárulta, hogy a LaLiga egy saját online streaming szolgáltatás elindítását tervezi, amivel kapcsolatban már meg is történtek az első konkrét lépések. Ha minden jól megy 2018 augusztusától startol az általa csak "sport Netflix"-nek nevezett internetes tévéplatform.


[+]

A szavai szerint elégedetlenek voltak azzal, hogy a tévétársaságok kötött műsorrendje miatt nem jut elég idő egyszerűen a sporteseményekre. A tervek szerint az új szolgáltatás keretein belül a spanyol első, másod és harmadosztály mérkőzései mellett más sportágak összecsapásai, így például a hokimeccsek, golfversenyek, úszóviadalok, tornászbajnokságok is megtekinthetőek lesznek, ráadásul ingyen. Ezenkívül készülnek kiegészítő programokkal, interjúkkal, magazinműsorokkal is. Az egyelőre kérdéses, hogy mindezt miképpen kívánják megvalósítani, hiszen például a spanyol első osztályú labdarúgó bajnokság közvetítési jogaival kapcsolatban 2,3 milliárd euró értékben van élő szerződésük a különféle tartalomszolgáltatókkal. Tehát azért rövidebb távon biztosan nem tűnik valószínűnek, hogy mondjuk egy Barcelona-Real Madrid összecsapást a neten lehessen ingyen és legálisan nézni, egy sportcsatornára való előfizetés helyett.

Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy az online stream terjedése megállíthatatlan még a sportközvetítések szegmensében is. A tengerentúlon évek óta sikeresen üzemel a netes hoki-, kosárlabda- és amerikai foci csatorna, idén elindul egy hasonló Forma 1-es szolgáltatás is, és a jelek szerint őket követi a többi ország és a többi sportág.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés