Hirdetés

Lakefield processzorral szerelt Samsung notebook érkezhet jövőre

A még fejlesztés alatt álló új Galaxy Book S esetében várhatóan nem kell beáldozni a teljesítményt a hosszú üzemidő érdekében.

Ritkán látunk olyat, hogy egy eszközben egyszerre legyen adott a nagy teljesítmény és a hosszú üzemidő, mindezt úgy, hogy a gép még állandó netkapcsolattal is rendelkezzen. Külön-külön persze már gyakrabban találkozunk ezekkel a tulajdonságokkal, a Qualcomm Snapdragon vagy az Intel Atom processzorok szépen spórolnak az energiával, az akkumulátor kapacitására már a legvékonyabb ultrabookokban sem lehet panaszunk, a 4G modemek pedig már lassan a kenyérpirítókba is bekerülnek, de egy aktív interneteléréssel is sokáig működő erős notebook még mindig ritkaságszámba megy.


[+]

A Samsung idén augusztusban bejelentett Galaxy Book S modellje a háromból két feltételnek megfelelt, hiszen üzemideje papíron 23 óra volt és az LTE modem sem maradt ki belőle, a Snapdragon 8cx alapú hardver azonban komolyabb munka alatt már könnyedén elhasalhat. A gyártó azonban most bejelentette, hogy fejlesztés alatt áll egy Intel Lakefield hibrid SoC által hajtott kivitel is, amelynek érdekessége, hogy kis- és nagyteljesítményű magok kombinációjával igyekszik alacsonyan tartani a fogyasztást, de szükség esetén a hardverigényesebb alkalmazások futtatásába sem törik bele a bicskája. Ugyan a dél-koreai óriás hivatalosan még nem erősítette meg, hogy mikor lesz elérhető a Lakefield-alapú Galaxy Book S, tekintve, hogy az Intel újdonsága csak év végére várható, valószínűsíthető, hogy a Samsung új notebookja már csak 2020-ban kerülhet bemutatásra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés