Hirdetés

Kiszivárgott pár Lakefield-eredmény

Az Intel következő generációs alacsony fogyasztású processzorai az ARM SoC-ket veszik majd célba.

A Foveros tokozásra épülő, hibrid x86-os Lakefield processzorcsalád az Intel következő nagy dobása lenne, mellyel a cég megpróbálhatja megállítani az ARM-alapú SoC-k térnyerését. Első példányai többek között a Samsung Galaxy Book S-ben és a Microsoft Surface Book Neóban bukkanhatnak fel a közeli jövőben, és ennek megfelelően el is kezdtek már szivárogni az első teszteredmények.


(forrás: Notebookcheck)

A Notebookcheck által most közzétett adatok például a Core i5-L16G7-re vonatkoznak. A képek alapján a Lakefield nem tűnik ütősnek, de ne feledjük, hogy korai benchmarkokról van szó, könnyen előfordulhatnak például olyan időzítési gondok, melyek miatt az új hardverre még nem teljesen felkészített OS nem megfelelően osztja el a szálakat az alacsonyabb teljesítményű Tremont magok és a gyors Sunny Cove között. Az utóbbi ráadásul mintha nem is érné el maximális potenciálját, hiszen mindössze 2,4 GHz-ig gyorsult, miközben a hivatalos információk szerint 3 GHz-ig kéne pörögnie (az Intel állítása szerint egyébként a Tremont magok esetében a boost órajel 2,8 GHz lehet).

Mindenesetre az első tesztek alapján az egyszálas számítási kapacitás eléggé visszafogott, elmarad még a Pentium 5405U mögött is, míg többszálas esetben már eléri a Core i7-8500Y-t. Ami a grafikát illeti, bár G7-re végződik a processzor neve, az eredmény messze van az Iris Plustól, sőt, valamennyire még a HD Graphics 620-tól is elmarad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés