Hirdetés

Külső meghajtó hálózati interfésszel

Már kapható Európában is az Iomega korábban bemutatott külső merevlemezes tárolója, melyet hálózati interfésszel látnak el. A Network Hard Drive az otthoni vagy a kisebb irodát fenntartó felhasználók igényeit elégítheti ki. Egy switchre vagy ADSL-routerre kapcsolva a biztonsági mentések vagy megosztott fájlok központi tárolójaként szolgál.

A készülék 10/100 megabites Ethernet-porttal rendelkezik, a szükséges beállításokat DHCP révén maga végzi el – egy megfelelően konfigurált helyi hálózat esetén tehát csatlakoztatás után rögtön igénybe is vehető. A kliensgépeken az Iomega szoftverét futtatva a Network Hard Drive egyszerű helyi meghajtóként jelenik meg, és használatában semmiféle különbség nincs a beépített merevlemezekhez képest. A gyártó ezenkívül egy sokrétű backup-szoftvert mellékel hozzá, amellyel egyszerűen automatizálhatók a biztonsági mentések, illetve kár esetén visszaállíthatók az elveszett adatok, valamint szintén megtalálható a csomagban az Adobe Photoshop Album SE és a MusicMatch Jukebox.

A Network Hard Drive minimális rendszerkövetelménye: Windows 98, Mac OS X 10.2.7, Linux-kernel 2.4.24, Samba 3.04 vagy újabb. 160 GB tárterületet biztosító változata már megvásárolható 249 eurós áron, a 250 GB-os modell pedig várhatóan jövő év elején jelenik meg (a tervek szerint mintegy 380 dollárnak megfelelő áron).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés