Hirdetés

Új mobil tárolók a Vosonic kínálatában

A Vosonic X’s-Drive Pro termékcsaládja két mobil tárolóegységgel bővült: a VP6210 és VP6300 jelzésű eszköz immár nemcsak merevlemezzel, zenelejátszási lehetőséggel és memóriakártya-olvasóval szolgál, hanem színes kijelzőjének köszönhetően álló-, illetve mozgóképek megjelenítését is lehetővé teszi. Mindkét készülék SM, SD, MMC, MS, MS Pro, Microdrive és CF (Type I és II), valamint adapterrel Mini-SD, RS-MMC, MS Duo és MS Pro Duo formátumú kártyák kezelésére képes. A kártyák PC-ről is elérhetőek, az adatok azonban kártyák között, illetve egy kártya és a winchester között is mozgathatók.

A VP6210-be tetszőleges 2,5 hüvelykes merevlemez szerelhető, vezérlője legfeljebb négy partíció kezelését támogatja. Hangfájlok közül az MP3 (max. 320 kbps) és a WMA (max. 192 kbps) kódolásúakat, illetve a tömörítetlen WAV-állományokat játssza le, legfeljebb 48 kHz-es mintavételezési frekvencia mellett. A megjeleníthető JPEG fotók akár 16 MB-osak is lehetnek, a készülék képes ezeket nagyítani, kicsinyíteni és 90 fokos lépésekben el is forgatni, emellett megtekinthetők az EXIF adatok és zenére komponált diavetítések is készíthetők.

A lejátszandó videók MPEG-1 vagy Motion JPEG kódolásúak lehetnek, mégpedig .dat, illetve .avi vagy .mov konténerben. Aki a 2 hüvelykes, 352x240 pixel felbontású TFT-kijelzőnél többre vágyik, az a PAL és NTSC szabványt támogató kompozit kimenetre kötheti tévékészülékét – ebben az esetben különösen praktikus a mellékelt infrás távirányító. A VP6210 tömege winchesterrel és az 1800 mAh-s akkumulátorral együtt 332 gramm, mérete pedig 135 x 86 x 35 mm. A készülék már kapható Magyarországon, bruttó kiskereskedelmi ára (merevlemez nélkül) 64 600 forint körül alakul.

Képességeiben lényegében megegyezik az előbbivel a VP6300 jelzésű modell, amely azonban az 1,8 hüvelykes, 20 gigabájtos Toshiba merevlemeznek köszönhetően jelentősen kisebbre és könnyebbre sikerült: 126 x 70 x 23 mm és mindössze 230 gramm.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés