Hirdetés

Külső keretek merevlemezeknek és SSD-knek

A SilverStone céget eddig leginkább számítógépházairól, esetleg tápjairól ismerhettük, ám ezeken kívül többféle perifériát gyártanak. Egyik legutóbbi termékük egy külső winchesterház, amelybe egyszerre két darab, 2,5”-es, SATA interfésszel ellátott merevlemezt vagy SSD-alapú tárolót rakhatunk. A DS221 típusú rack burkolata szálcsiszolt alumíniumból készült, ami egy fekete bevonatot is kapott.

SilverStone
SilverStone DS221

A 168 x 120 x 28 mm-es készülék fektetve vagy a mellékelt kitámasztóval állítva is használható, utóbbi esetben sok helyet megspórolva az asztalon. A számítógéphez 2.0-s USB vagy eSATA csatlakozóval köthetjük. Összesen 1 TB-os kapacitásig képes kezelni a meghajtókat, amelyeket RAID 0/1/JBOD rendszerben is összekapcsolhatunk. A SilverStone DS221 a következő héttől lesz kapható, de 66 eurós áron már előrendelhető.

SilverStone
SilverStone DS221

A RaidSonic két, háttértáraknak szánt keretet mutatott be, amelyek az Icy Dock márkanév alatt futnak. Az Icy Box IB-251StU3-B és IB-318StU3-B egy 2,5”-es és egy 3,5”-es, SATA csatlakozós tárolót befogadó alumíniumkeret. A számítógéphez 2.0-s USB-vel kapcsolhatjuk hozzá őket. A halk működés érdekében passzív hűtéssel működnek. A kisebbik ára 33 euró körüli, míg a nagyobbiké 45,5 euró.

RaidSonic
Icy Dock IB-318StU3-B és IB-251StU3-B

A Vantec is egy duóval érkezett, íves külső keretei fényes, fekete külsőt kaptak, amit a széleken krómkeret díszít. Az ugyancsak alumíniumból készült NexStar 3 SuperSpeed 2,5" vagy 3,5"-es,  SATA csatlakozós  winchester tárolására alkalmas. A gyors adatátvitel érdekében a Vantecre már 3.0-s USB csatlakozó került. A cég a jövő év elején tervezi forgalomba hozni a NexStar 3-akat.

Vantec NexStar
Vantec NexStar 3

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés