Hirdetés

Decemberben is bővül az SSD-k és HDD-k kínálata

Az utóbbi egy év alatt sem állt meg a háttértárak fejlődése, legyen szó akármelyik technológiájú változatról. Új csatlakozók, átviteli technikák jelentek meg és kezdtek elterjedni, és a sebességek is egyre jobban nőttek. Lássuk, mit kínálnak a gyártók az év utolsó hónapjában!

A memóriákat is gyártó Micron Technology eddigi SSD-i a megjelenésük idején szinte mindig gyorsaknak számítottak. Úgy tűnik, ezúttal sem kell csalódnunk a cégben, legújabb tárolójával, a RealSSD C300-zal hozza a szintet. Mitől különleges ez a háttértár?

 

Micron Technology
Micron Technology

Először is 34 nm-es MLC flash memóriachipeket tartalmaz, másrészt 6 Gbps-os SATA csatlakozóval van ellátva. Ezáltal a Micron Technology szerint meghajtójuk olvasási sebessége elérheti a 355 MB/s-ot, az írási pedig a 215 MB/s-ot. Az SSD az ONFI (Open NAND Flash Interface) 2.1-es vezérlőjét alkalmazza a nagy sebesség eléréséhez. A készülék 1,8”-es és 2,5”-es méretekben lesz elérhető többféle kapacitással, akár 256 GB-os tárhellyel. Az árakról nincs még információ, a tömegtermelés is csak a jövő év első negyedévében indulhat meg.

Micron Technology
Micron Technology RealSSD C300

A RunCore is SSD-kkel bővítette a kínálatát. Új termékei a Pro IV család tagjai, amelyek Mini PCIe interfésszel rendelkeznek, így főleg az ilyen csatlakozóval rendelkező netbookokban, például az Asus T91-es Eee PC-ben használhatók. A tároló MLC NAND flashchipeket használ, olvasásnál a sebessége 125 MB/s lehet, írásnál pedig elérheti 80 MB/s-ot. A Pro IV SSD 16, 32 és 64 GB-os változatai 88, 118 és 198 dollárba kerülnek a gyártó két éves garanciájával. A sorozatnak van SATA-300 aljzatos változata is, illetve lesz még 128 GB-os verzió is belőlük.

RunCore
RunCore Pro IV SSD

A Verbatim ezzel szemben még természetesen nem mondott le az elterjedtebb szabványokról sem, így újra egy hordozható winchesterrel jelentkezett. A Pocket Drive 250 GB-os kapacitása ellenére mindössze 1,8” méretű HDD-t tartalmaz, így egy igen kis méretű készülék, a 85 grammos Verbatim 90 x 64 x 14 mm-es. A matt fekete alumínium burkolatú Pocket Drive 168 dolláros áron vásárolható meg.

Verbatim
Verbatim Pocket Drive

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés