Hirdetés

Különleges és játékos billentyűzetek

Új billentyűzetekkel jelentkezett a Razer, amelyekkel a játékosokat próbálja megnyerni a cég. A mechanikus klaviatúrák hadát a BlackWidow és a BlackWidow Ultimate bővíti. A gyártó szerint a legtöbb piacon lévő mechanikus billentyűzet teljesen közönséges beviteli eszköz egy, csupán figyelemfelkeltésre jó „gamer” matricával. Ezek a megoldások nem elégíti ki a célközönség igényeit, és használatuk nem teszi lehetővé pontos irányítást. Sőt a billentyűk nyomkodása fárasztó is, ez pedig hatással lehet a játékos teljesítményére.

Razer BlackWidow [+]
Razer BlackWidow [+]

Ezzel szemben a Razor fekete özvegye az utóbbi három éves fejlesztésnek köszönhetően állítólag különlegesen jó lett, megfelelő erősségű, kiválóan érezhető nyomásponttal. Ez elvileg nagyobb pontosságot biztosít a normál billentyűzetekkel szemben. A Razer az egérgombok klikkeléséhez hasonlítja a gombok nyomását.

Razer BlackWidow Ultimate [+]
Razer BlackWidow Ultimate [+]

Természetesen a billentyűk teljesen programozhatók, így elláthatók makrókkal, ráadásként öt plusz gomb is a játékos rendelkezésére áll. A két klaviatúra szeptembertől lesz elérhető. Az alap készülék 80 eurós áron kapható majd, míg a billentyűvilágítással, hang ki- és bemenetekkel, illetve USB porttal ellátott Ultimate modell 130 euróba fog kerülni.

Razer BlackWidow Ultimate [+]
Razer BlackWidow Ultimate [+]

A KeySonic a KSK-3201 RF típusú termék európai debütálását jelentette be. A vezeték nélküli, multimédiás képességekkel is ellátott, chiclet stílusú lapos gombos billentyűzet 2,4 GHz-es rádiójelekkel tartja a kapcsolatot a számítógéppel. A kis méretű – 226 x 127 x 24 mm-es – beviteli eszköz mindössze 202 grammot nyom. A gyártó egészen halk gépelést ígér, amit az X-Type membrános technológia alkalmazásával értek el.

KeySonic KSK-3201 RF [+]
KeySonic KSK-3201 RF [+]

A klaviatúrán a funkciógombok másodlagos szerepként a médialejátszók kezelésére is használhatók. Ráadásként, hogy tényleg ne kelljen még csak az egérért se kinyúlni a karosszékből, a szálcsiszolt fémborításban bal oldalon két egérgomb lapul, a jobb felső sarokban pedig egy 7 mm-es trackball található. A KeySonic KSK-3201 RF kontinensünkön már kapható is, mindössze 37 dollárt kell érte fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés